Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori

El Consell col·labora amb la Universitat CEU en la investigació de tractaments de la sarna sarcòptica en la cabra hispànica de la Comunitat Valenciana

14/11/2023
  • També es duran a terme estudis sobre les principals malalties transmeses per caparres
  • La Conselleria de Medi Ambient finançarà estes activitats amb una aportació de 53.610 euros

El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori i la Universitat CEU Cardenal Herrera per a la investigació i l’experimentació de tractaments per a la cura de la sarna sarcòptica en la cabra hispànica de la Comunitat Valenciana, i per a l’estudi de les principals malalties transmeses per caparres.

La Conselleria de Medi Ambient finançarà estes activitats amb una aportació de 53.610 euros a la Universitat CEU Cardenal Herrera. Esta universitat té experiència reconeguda en projectes d’investigació en ecopatologia d’animals silvestres.

En el marc de les seues competències, la Conselleria de Medi Ambient, a través de la Direcció General de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental, té l’objectiu d’investigar tractaments que permeten reduir l’impacte de la sarna sarcòptica en la cabra salvatge; conéixer l’espectre de malalties transmissibles per caparres, així com la reducció de conflictes provocats per la fauna cinegètica. A més, està interessada en el fet que estes activitats tinguen base científica.