Sanitat
Equips directius

Sanitat licitarà en 2024 les obres de construcció del nou edifici de consultes externes de l’Hospital General de València per 17 milions d’euros

14/11/2023
Sanitat licitarà en 2024 les obres de construcció del nou edifici de consultes externes de l’Hospital General de València per 17 milions d’euros
  • Este nou edifici reagruparà totes les consultes externes, la qual cosa permetrà augmentar la capacitat d'hospitalització un 20 %
  • Gómez: “Estem treballant perquè els més de 370.000 ciutadans assignats a este departament de salut reben la millor assistència”
  • El conseller de Sanitat ha presentat l'equip directiu assistencial del Departament de Salut de l'Hospital General de València

La Conselleria de Sanitat licitarà en 2024 les obres de construcció i equipament del nou edifici de consultes externes de l’Hospital General de València per un import de 17 milions d’euros.

El conseller de Sanitat, acompanyat per la nova directora gerent, Goitzane Marcaida, ha fet una visita a l’Hospital General de València, per a donar a conéixer el nou equip directiu assistencial i reunir-se amb els professionals del centre. Durant la seua visita, ha destacat “la importància que suposarà la construcció d’este nou edifici de cinc plantes, ja que reagruparà totes les consultes externes i alliberarà espais, de manera que la capacitat d’hospitalització del centre s’incrementarà aproximadament un 20 %”.

El nou edifici, que tindrà una superfície total construïda de 7.645 m², està previst que se situe al costat de l’edifici quirúrgic, al qual s’accedirà pel carrer Esteban Pernet. L’objectiu és reagrupar totes les consultes externes en un mateix edifici, ja que actualment es troben disperses en diversos pavellons d’hospitalització.

La concentració d’especialitats permetrà millorar l’accés per als pacients, ja que se situaran en espais de més grandària i amb una dotació millor d’equipament. D’altra banda, evitarà la circulació innecessària de pacients i acompanyants en espais destinats a l’hospitalització.

Reforma integral de les Urgències

D’altra banda, Marciano Gómez ha assenyalat que els pressupostos de 2024 preveuen “l’inici de les fases següents per a la reforma integral del servei d’Urgències d’este hospital, la qual cosa permetrà ampliar no solament l’espai sinó també la dotació de llits per a poder assistir qualsevol classe de patologia”. Esta obra suposa una inversió de la Generalitat de 4,8 milions d’euros.

El titular de Sanitat ha indicat que des de la Conselleria “s’està treballant perquè els més de 370.000 ciutadans assignats al Departament de Salut de l’Hospital General de València reben la millor atenció sanitària”. Fins ara, s’ha dut a terme ja la primera fase de reordenació de les Urgències, la qual cosa ha duplicat la capacitat d’este servei, amb la finalitat de millorar la cura de pacients complexos que requerixen llit, i posteriorment s’aniran desenvolupant les successives fases.

Durant la seua visita, Marciano Gómez ha reiterat el seu compromís “d’optimitzar l’atenció sanitària en tots els departaments de salut per a augmentar la qualitat assistencial i l’equitat, de manera que tots els pacients tinguen accés als mateixos recursos”. Per això, ha recordat que actualment la Conselleria de Sanitat està realitzant un estudi global de la situació actual del mapa sanitari. “Les conclusions d’este estudi ens permetran dur a terme una correcta reorganització del mapa sanitari, de manera que qualsevol patologia puga ser atesa en qualsevol departament, garantint així l’accés equitatiu als recursos”, ha insistit.

Personal del Departament Hospital General de València

Finalment, Marciano Gómez ha mantingut una reunió amb l’equip directiu, els caps de servei i els professionals del Departament de Salut de l’Hospital General de València, i ha agraït l’esforç i la labor assistencial que es du a terme des d’este departament.


Així mateix, ha manifestat l’interés des de la Conselleria de Sanitat per equiparar sota un mateix marc normatiu els diversos règims jurídics dels professionals que conformen el Sistema Sanitari Valencià. En este sentit, “estem treballant en la nova llei per a unificar el nivell i la categoria de tot el personal”.

El nou equip directiu assistencial del Departament de Salut de l’Hospital General de València el conformen: Goitzane Marcaida Benito, directora gerent; Francisco Sanz Herrero, director mèdic assistencial; Carmen Pomer Sancho, directora d’Infermeria; M. José Tejedor Sanz, directora mèdica d’Atenció Primària, i M. Dolores Burguera Fernández, directora d’Infermeria d’Atenció Primària.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del conseller de Sanitat, Marciano Gómez