Presidència

La Generalitat reforça el seu compromís amb els projectes de dinamització dels municipis xicotets de la comarca dels Ports

15/11/2023
La Generalitat reforça el seu compromís amb els projectes de dinamització dels municipis xicotets de la comarca dels Ports
  • La delegada del Consell a Castelló i el director general d'Administració Local visiten les localitats de Zorita, Palanques i Villores

La delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat, i el director general d’Administració Local, José Antonio Redorat, han visitat les localitats de Zorita del Maestrazgo, Palanques i Villores per a conéixer de primera mà els projectes i les inquietuds dels veïns i veïnes d’estos municipis de la comarca dels Ports.

L’alcalde de Zorita, Pedro Pablo Milían, ha transmés les necessitats en matèries com ara rehabilitació d’habitatges, patrimoni historicocultural, digitalització o recursos forestals. En la mateixa línia, Lucía Martí, alcaldessa de Palanques, ha explicat els projectes que estan desenvolupant per a dinamitzar la zona, com la promoció de l’art rupestre, l’habitatge jove o la prevenció contra incendis. Per la seua banda, l’alcalde de Villores, Iván Guimerà, ha expressat les inquietuds en connectivitat, les millores en serveis de transport o culturals.

La delegada del Consell a Castelló ha valorat el compromís de la Generalitat amb els municipis xicotets per a millorar “la qualitat de vida dels seus veïns” i “generar oportunitats”. Un compromís que es reflectix en uns pressupostos que donaran resposta a les “necessitats d’estes localitats”. En esta línia, Fabregat ha recollit les propostes d’estos consistoris de la comarca dels Ports, moltes de les quals són transversals, per a “canalitzar-les a través de les diverses conselleries”.

Per la seua banda, el director general d’Administració Local ha explicat les mesures per a continuar “lluitant contra el despoblament” i promocionar estos municipis amb “accions concretes que aglutinen totes les seues inquietuds”. En este sentit, estem treballant en un fons de cooperació municipal que “beneficie en positiu les poblacions xicotetes”.

Estes trobades de treball s’emmarquen en l’aposta de la Generalitat per mantindre una escolta activa amb els 135 municipis de la província de Castelló, per a conéixer de primera mà les inquietuds de la població i posar en marxa accions que milloren la qualitat de vida d’estes localitats i els seus visitants.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats