Hisenda, Economia i Administració Pública

La Generalitat participa en la reunió anual del Fòrum Eurodisea 2023 celebrat a les illes Açores

15/11/2023
La Generalitat participa en la reunió anual del Fòrum Eurodisea 2023 celebrat a les illes Açores
  • S'ha debatut sobre mobilitat de jóvens i desenvolupament de competències en les zones rurals
  • És un dels programes més importants de mobilitat regional entre jóvens de diferents regions d'Europa i oferix pràctiques remunerades

La Direcció General de Fons Europeus i Sector Públic, com a membre de l’Assemblea de Regions d’Europa (ARE), ha participat en el Fòrum d’Eurodisea 2023, que s’ha celebrat en esta edició a les illes Açores.

Este fòrum s’organitza cada any en una de les regions participants en el programa Eurodisea, i oferix una bona oportunitat per a construir sinergies entre les regions i intercanviar punts de vista i experiències.

Durant el seu transcurs s’ha debatut sobre mobilitat de jóvens i desenvolupament de competències en les zones rurals; sobre les pròximes eleccions europees de 2024, així com el desenvolupament de tallers de treball relacionats amb la gestió del programa Eurodisea.

A més, ha tingut lloc l’elecció dels components del nou comité directiu del programa, en el qual la Comunitat Valenciana es troba representada per als dos pròxims anys.

Eurodisea és un dels programes més importants de mobilitat regional entre jóvens de diferents regions d’Europa, gestionat íntegrament per les regions i que oferix pràctiques remunerades en diversos sectors.

Així mateix, oferix als jóvens europeus la possibilitat d’adquirir experiència professional i personal, i millorar el coneixement i l’ús d’un idioma estranger mitjançant la realització de pràctiques en empreses en una de les regions adherides.

Es tracta de pràctiques professionals remunerades durant sis mesos, que permeten atendre les despeses de manutenció, allotjament i transport local. A més, durant el primer mes d’instància, els jóvens podran gaudir d’una formació lingüística i activitats culturals a càrrec de la regió d’acolliment.

Galeria d'imatges