Presidència
Presidència

La Generalitat oferix este diumenge dos concerts a Alacant i Elx amb motiu de la celebració de la patrona dels músics

15/11/2023
  • La delegada del Consell, Agustina Esteve, anima a assistir a les interpretacions de 25 bandes i agrupacions musicals de tota la província   

L’esplanada del port d’Alacant i la plaça del Centre de Congressos d’Elx acullen el diumenge 19 de novembre, a les 12.00 hores, els actes centrals organitzats per la Generalitat a la província amb motiu de la celebració, el pròxim dia 23, de Santa Cecília, patrona dels músics. Un total de 25 agrupacions musicals de municipis de tota la província oferiran de manera conjunta dos concerts oberts al públic.  

La delegada del Consell a Alacant, Agustina Esteve, ha animat els alacantins i els il·licitans a gaudir el diumenge de les interpretacions de les agrupacions musicals, “que constituïxen un dels patrimonis i riqueses culturals més importants de la Comunitat Valenciana”, ha recalcat.

Esteve ha destacat especialment el talent dels centenars de músics jóvens que integren les bandes. “Són un admirable exemple a seguir per la seua determinació, la seua qualitat i per l’amor a la música”, ha destacat la delegada del Consell, que ha recordat que la Generalitat secunda de forma decidida la formació musical dels jóvens, incorporant de nou l’assignatura de Música en el currículum de l’ESO.

En el concert de l’esplanada del port d’Alacant, 15 agrupacions musicals, dirigides per Rafael García Vidal, interpretaran conegudes obres com ara ‘Paquito el Chocolatero’, ‘Fiesta en Benidorm’ o ‘Les Fogueres de Sant Joan’.

Les 15 agrupacions que intervindran a Alacant són: Societat Unió Musical ‘La Artística’, de Novelda; Unió Musical de Benidorm; Societat Musical La Lira, de l’Alfàs del Pi; Societat Musical ‘Lira Orxetana’, d’Orxeta; Agrupació Musical de Pego; Associació Musical Jalonense, de Xaló; Unió Musical d’Aigües; Centre Artístic Musical de Pedreguer; Societat Musical ‘Lira Relleuense’; Societat Musical l’Illa de Benidorm; Unió Musical Tàrbena; Societat Musical ‘L’Harmonia’, d’Alacant; Agrupació Musical Mediterráneo, de la Vila Joiosa; Unió Musical Ciudad de Asís, d’Alacant, i l’Agrupació Musical SCD Carolina, també d’Alacant.

Per la seua banda, Celia Torà dirigirà a les 12.00 hores, a la plaça del Centre de Congressos d’Elx, 10 agrupacions musicals: Unió Musical de Torrellano, Unió Musical de San Bartolomé, Unió Musical de San Fulgencio, Societat Musical ‘La Amistad’ de Villafranqueza, Unió Lírica Orcelitana d’Orihuela, Unió Musical de Redován, Escola de Música Ciutat d’Elx, Societat Musical i Cultural Virgen de las Nieves d’Aspe, Associació Musicocultural Santa Cecilia d’Elda i l’Associació Musical ‘La Esperanza’, d’Aspe.