Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Violència contra les dones

Susana Camarero: “La campanya del 25N busca implicar tota la societat en la lluita contra la violència sobre la dona i incidix en la importància que l’entorn de les víctimes denuncie”

15/11/2023
Susana Camarero: “La campanya del 25N busca implicar tota la societat en la lluita contra la violència sobre la dona i incidix en la importància ...
  • La vicepresidenta segona ha presentat la campanya que llança la Generalitat enguany amb el lema ‘A tu no et fa mal?’
  • Apel·la a la unitat de la societat i dels partits polítics per a ajudar les víctimes i les seues filles i fills a “eixir de l’espiral de violència”
  • Camarero ha destacat com a aspectes clau en esta lluita “la prevenció, la conscienciació i l'educació”
  • Ha anunciat que la Conselleria atorgarà uns guardons a persones i entitats que han destacat en la lluita contra la violència sobre la dona

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha presentat la campanya d’enguany de la Generalitat pel Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que, sota el lema ‘A tu no et fa mal?’ busca “implicar tota la societat en la lluita contra esta xacra i incidir en la importància que l’entorn de les víctimes denuncie”.

Durant l’acte de presentació, al qual ha assistit la secretària autonòmica d’Igualtat i Diversitat, Asunción Quinzá, i el comissionat per a Lluita contra la Violència sobre la Dona, Felipe del Baño, la vicepresidenta segona ha explicat que la campanya del 25N pretén, de manera “directa i amb duresa”, que la societat “no mire cap a un altre costat en esta lluita” i, sobretot, animar víctimes, familiars i amics a “denunciar i posar en coneixement de professionals la seua situació de violència”, perquè la denúncia “salva vides”.

Este govern, ha insistit, creu que la lluita contra la violència masclista “és una qüestió d’Estat en la qual ha de prevaldre la unitat, en la qual és necessari que la societat i també els partits polítics tinguem com a únic objectiu el d’ajudar les víctimes i les seues filles i fills a eixir de l’espiral de violència, perquè és possible fer-ho”.

‘A tu no et fa mal?’

En la seua intervenció, Susana Camarero ha destacat els aspectes clau sobre els quals més s’incidirà des d’Igualtat per a lluitar contra esta violència: la prevenció, la conscienciació i l’educació, i per a fer-ho, ha assegurat, “realitzarem campanyes que siguen visibles, notòries, i, sobretot, útils”, com la d’enguany.

‘A tu no et fa mal?’, segons ha assenyalat, va dirigida a tota la població, en general, i als més jóvens, en particular, amb la idea de transmetre que la violència masclista “ens ha de fer mal a tots i totes”.

Així, la campanya recorre a quatre missatges amb dades i xifres relacionades amb esta violència: “Que el 80 % dels assassinats a dones es produïsquen sense denúncia prèvia; que menys del 2 % de les denúncies són de familiars i afins de les dones maltractades; que durant 2023 hagen assassinat més de 52 dones, 5 de les quals a la Comunitat Valenciana, i que moltes dones continuen sentint que tenen alguna responsabilitat dels maltractaments que reben, ‘A tu no et fa mal?’”.

Cal destacar que enguany, per primera vegada, la cartelleria de la campanya s’ha elaborat, a més de fer-ho en valencià i en castellà, en anglés. Com ha indicat la vicepresidenta segona, s’ha detectat que moltes víctimes són estrangeres i s’ha tingut en compte que hi ha àmplies zones a la Comunitat Valenciana, com les Marines i el Baix Segura, o a les universitats, on hi ha persones residents i estudiants estrangeres, per tant, és “fonamental” donar a conéixer els recursos disponibles i conscienciar els i les més jóvens.

Nous guardons

D’altra banda, la titular del departament d’Igualtat ha anunciat, com a novetat i dins de les polítiques de conscienciació i prevenció, la primera edició d’uns guardons “com a reconeixement a persones i entitats que han destacat en la seua trajectòria en la lluita contra la violència sobre la dona”.

Junt amb la Conselleria, representants de les diputacions de València, Castelló i Alacant, així com de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, entitats representatives de poder local i institucions més pròximes a la ciutadania han deliberat per a decidir quines persones i institucions podrien ser mereixedores del reconeixement.

A les i els guardonats, que es coneixeran la setmana que ve, se’ls entregarà l’obra ‘L’abraçada infinita’, realitzada especialment per a esta ocasió per l’artista valencià Vicente Marzal, jove pintor i escultor valencià que, malgrat la seua joventut, compta ja amb un reconegut prestigi i s’ha obert camí normalitzant una discapacitat i trencant barreres.

La pintura, ha explicat Susana Camarero, “és un homenatge a la dona, a la dona en si mateixa, però també a la dona lluitadora, la dona que patix, una dona que rep suport, ajuda i acolliment per la societat en els seus moments difícils, i també les seues filles i fills, que patixen com elles la violència”.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaraciones de la Vicepresidenta Segunda y Consellera de Servicios Sociales, Igualdad y Vivienda, Susana Camarero