Sanitat

Marciano Gómez anuncia que les obres del bloc quirúrgic de l’Hospital General Universitari d’Elx es reprendran a l’inici de l’any

15/11/2023
Marciano Gómez anuncia que les obres del bloc quirúrgic de l’Hospital General Universitari d’Elx es reprendran a l’inici de l’any
  • Les obres triplicaran l'espai de l'àrea quirúrgica i l'hospital disposarà de 12 quiròfans equipats amb l'última tecnologia
  • El conseller ha visitat hui l'hospital il·licità per a presentar el nou equip directiu
  • Gómez: “La proposta de jornada de 35 hores setmanals reals serà en horari de dilluns a divendres de 8.00 a 15.00 hores en torn ordinari, ja que amb l'acord del Botànic la jornada setmanal continuava sent de 37,5 hores”

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha anunciat que les obres del nou bloc quirúrgic de l’Hospital General Universitari d’Elx es reprendran a l’inici de l’any.

El conseller ha visitat l’hospital il·licità per a presentar el nou gerent del Departament de Salut  Elx-Hospital General, Andrés Navarro Ruiz, així com a la resta de l’equip directiu. Així mateix, ha mantingut una reunió amb els professionals del Departament per a explicar les principals línies d’actuació que s’hi duran a terme per a garantir una atenció sanitària de qualitat i per a intercanviar opinions amb el personal i conéixer-les de primera mà.

En este sentit, Marciano Gómez ha manifestat la necessitat de donar un impuls a les obres de millora que s’estan desenvolupant en este departament de salut. “Quan vam arribar a la Conselleria de Sanitat ens vam trobar amb la paralització de l’obra del nou bloc quirúrgic de l’hospital d’Elx, que únicament estava executada en un 15 %, per la qual cosa estem agilitzant tots els tràmits administratius perquè es puga reprendre com més prompte millor”, ha indicat el conseller.

Per a dur-ho a terme, els pressupostos de 2024 preveuen una partida de més de 13,6 milions d’euros, “la qual cosa ens permetrà arrancar les obres com més prompte millor, i des de la setmana que ve es remetran al Ple del Consell els expedients necessaris per a avançar en la tramitació”, ha concretat Marciano Gómez.

Les obres del nou bloc quirúrgic van començar amb una inversió inicial prevista en 2019 de 6 milions d’euros, que finalment ha ascendit a un total de 17 milions d’euros. “Tot això -hi ha afegit el conseller- ha sigut fruit de la mala gestió de l’anterior govern en matèria d’infraestructures, que ha generat no només malestar en els ciutadans sinó falses expectatives, en permetre que obres que es van iniciar fa anys únicament tinguen un 15 % executat hui dia”.

Les obres del nou bloc quirúrgic de l’hospital d’Elx signifiquen una important actuació per al Departament, ja que permetran triplicar l’espai destinat a l’àrea quirúrgica. En concret, passarà de tindre un espai quirúrgic de 1.650 m², i dotat amb 8 quiròfans, a disposar d’un espai total de 5.530 m² amb 12 quiròfans.

D’esta manera, “la seua posada en marxa suposarà una modernització de tot el bloc de cirurgia i incrementarà l’activitat quirúrgica que es desenvolupa en este centre, la qual cosa beneficiarà clarament els pacients assignats a este centre hospitalari”, ha informat Marciano Gómez.

Jornada de 35 hores setmanals reals

D’altra banda, el conseller de Sanitat ha traslladat als professionals la seua proposta de jornada de 35 hores setmanals reals. En este sentit, ha assenyalat que “esta jornada consistix en 35 hores setmanals per al torn ordinari, que comprendran de dilluns a divendres de 8.00 a 15.00 hores, de manera que es puga conciliar la vida familiar i laboral i el descans de 48 hores a la setmana. Amb l’acord del Botànic la jornada setmanal continuava sent de 37,5 hores”.

Quant als professionals que realitzen el torn rodat, disposaran dels beneficis d’una jornada de 35 hores en reduir de manera proporcional la jornada anual fins que es quede en 1.512 hores a l’any.

Per això, Marciano Gómez ha emfatitzat que este acord “sí que recull de manera real la jornada de 35 hores, no com el que va pactar l’anterior govern el 8 de març, en el qual es preveia una reducció d’11 jornades anuals fins a 2025, però mantenint els horaris setmanals actuals i incloent-hi els dissabtes”. “Per tant, no recollia una reducció de jornada real a 35 hores, sinó una reducció del nombre de jornades a l’any, sense respectar la conciliació ni el descans de 48 hores del personal”, ha continuat.

Centre de Salut Elx-Travalón

Així mateix, en el marc de millora d’infraestructures sanitàries en Atenció Primària, està prevista per a l’any 2024 una partida pressupostària de quasi 2 milions d’euros per a les obres del nou centre de salut Elx-Travalón.

A més, “la previsió és que este centre estiga finalitzat l’any 2026, ja que compta amb un pressupost de quasi 8 milions d’euros per a posar-lo en marxa”, ha detallat el conseller. Es tracta d’un nou centre que disposarà d’àmplies consultes mèdiques i d’infermeria, sales d’espera i àrees específiques per a determinades unitats i serveis.

D’altra banda, Marciano Gómez ha recalcat la importància d’invertir en Atenció Primària, “un dels compromisos que ens hem proposat des de l’inici, ja que és el primer pas en l’atenció als pacients”. En este sentit, la Conselleria de Sanitat preveu una inversió l’any que ve de 250.000 per a la millora del Centre de Salut Elx-San Fermín.

Nou equip directiu d’Elx

El nou equip directiu del Departament de Salut d’Elx-Hospital General està format per Andrés Navarro Ruiz, com a nou gerent; Jaume Sastre Barceló, com a director mèdic; Francisco Carrasco Agulló, com a director d’Infermeria; Jorge José Guijarro Esclapez, com a nou director mèdic d’Atenció Primària; Manuela Ibarra Rizo, com a directora d’Infermeria d’Atenció Primària, i Teresa Alonso Romero com a directora econòmica.

El conseller de Sanitat ha destacat la professionalitat de tots els membres de l’equip directiu, “professionals que ja són coneixedors de l’àmbit assistencial i capacitats per a assumir el repte d’optimitzar l’atenció sanitària i garantir la qualitat assistencial per a la població del Departament de Salut d’Elx”.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaraciones del conseller de Sanidad, Marciano Gómez