Sanitat

El director general d’Informació Sanitària, Qualitat i Avaluació assistix a la presentació de l’aliança entre l’ONG Mamás en Acción i la Fundació Mónica Duart

15/11/2023
El director general d’Informació Sanitària, Qualitat i Avaluació assistix a la presentació de l’aliança entre l’ONG Mamás en Acción i la Fundació ...
  • Juan Manuel Beltrán: “El resultat d'esta col·laboració redundarà en un millor descans i salut de les voluntàries, que s'acabarà reflectint en la millora de les cures i l'acompanyament dels menors ingressats a l'hospital”
  • L'acte s'ha celebrat en el marc de la commemoració del Dia Mundial de la Infància, el pròxim 20 de novembre

El director general d’Informació Sanitària, Qualitat i Avaluació, Juan Manuel Beltrán, ha assistit este dimecres, a l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe, a la presentació de l’aliança entre l’ONG Mamás en Acción i la Fundació Mónica Duart del son, en el marc de la commemoració del Dia Mundial de la Infància, el pròxim 20 de novembre.

Beltrán ha destacat que “el resultat d’esta col·laboració redundarà en un millor descans i salut de les voluntàries de Mamás en Acción, que s’acabarà reflectint d’una forma considerable en la millora de les cures i l’acompanyament dels menuts ingressats a l’hospital”.

La iniciativa, segons s’ha explicat durant la trobada amb un vídeo divulgatiu, respon a la necessitat de visibilitzar la importància tant de l’acompanyament a la infància com de la higiene del son, que repercutixen en la salut i el benestar emocional dels i les menors i de les persones que els cuiden durant l’ingrés hospitalari.

En este sentit, l’ONG Mamás en Acción, que va nàixer a La Fe, però que actualment compta amb voluntariat en 24 centres sanitaris espanyols i disposa de 3.000 voluntaris, sosté que els menors que reben acompanyament durant la seua hospitalització es recuperen millor i més prompte, i per això lluiten, perquè cap xiquet o xiqueta estiga a soles a l’hospital.

A més, també afirmen que el 89 % de la infància que patix una situació d’abandó o desemparament fins que es decidix el seu futur residencial requerix hospitalització mèdica. En estos casos és on la xarxa de voluntaris de l’ONG entra en acció i els brinda el seu acompanyament.

L’acte també ha comptat amb la presència del gerent del Departament de Salut València La Fe, Jose Luis Poveda; el cap de Pediatria de La Fe, Emilio Monteagudo; la CEO de Mamás en Acción, Majo Gimeno, i Mónica Duart en qualitat d’impulsora de la Fundació del son que porta el seu nom.

Galeria d'imatges