Sanitat
Mesa Sectorial

Sanitat oferix una jornada setmanal de 35 hores reals al personal sanitari

16/11/2023
  • La proposta millora l'acord pactat per l'anterior Govern, que mantenia la jornada efectiva en 37,5 hores setmanals
  • Els professionals amb torn rodat veuran reduïda la seua jornada anual de manera proporcional fins a arribar a les 1.512 hores anuals

La Conselleria de Sanitat ha traslladat hui als representants del personal sanitari de la Comunitat Valenciana en la Mesa Sectorial la seua proposta de jornada setmanal de 35 hores reals.

La proposta consistix en una jornada laboral de 35 hores setmanals per al torn fix diürn, que comprendrà des de les 8.00 del matí del dilluns fins al divendres a les 15.00 hores, de manera que es puga conciliar la vida familiar i laboral i es respecte el descans de 48 hores a la setmana. Això suposa una millora substancial pel que fa als pactes del Govern anterior, ja que la realitat és que el que es va acordar va ser reduir la jornada anual en 11 dies, però mantenint la setmanal en 37,5 hores, sense respectar la conciliació familiar i laboral.

En este sentit, des de la Conselleria s’insistix que la proposta del conseller Marciano Gómez és la que oferix una jornada efectiva de 35 hores.

Quant als professionals que facen el torn rodat, disposaran igualment dels beneficis d’una jornada de 35 hores en reduir de manera proporcional la jornada anual, fins que es quede en 1.512 hores a l’any.

El conseller s’ha compromés a iniciar l’aplicació d’esta jornada a partir de gener de 2025, que és quan es podrà fer amb el suport pressupostari necessari i després d’haver negociat amb els representants sindicals. Tot això amb la finalitat d’evitar que ocórrega el que ha passat amb l’acord anterior, que mancava de pressupost, ja que no comptava amb l’informe preceptiu i vinculant de la Conselleria d’Hisenda, tal com establix la Llei 1/2025, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, per tant, és impossible l’aplicació.

A més, com ha reiterat el conseller en diverses ocasions, l’aplicació de l’acord signat suposava contractar entre 1.600 i 2.000 professionals sanitaris, un propòsit impossible d’aconseguir, si tenim en compte el dèficit de professionals que hi ha en la Sanitat i que a la Comunitat Valenciana, en concret, hi ha prop de 700 vacants pressupostades que no es poden cobrir per falta de personal disponible.

Talls de veu relacionats

Declaraciones del conseller de Sanidad, Marciano Gómez