Justícia i Interior

La Conselleria de Justícia i Interior impulsa un cicle de conferències sobre 'Sorolla i els bous' que recorrerà tretze ciutats valencianes

16/11/2023
La Conselleria de Justícia i Interior impulsa un cicle de conferències sobre 'Sorolla i els bous' que recorrerà tretze ciutats valencianes
  • Les xarrades aborden des de diferents perspectives l'obra pictòrica del mestre valencià inspirada per la festa dels bous

La Conselleria de Justícia i Interior ha impulsat un cicle de conferències i xarrades titulat 'Sorolla i els bous', que aborda l'obra pictòrica del pintor valencià inspirada per la festa dels bous i que recorrerà tretze ciutats valencianes.

El secretari autonòmic d'Emergències i Seguretat, Javier Montero, ha inaugurat este dijous en l'Ateneu Mercantil de València este cicle de conferències organitzat amb motiu de la celebració de l'Any Sorolla, i que ha sigut desenvolupat per la revista taurina valenciana Aplausos.

Esta iniciativa compta amb la participació de diferents personalitats i figures del toreig. La conferència inaugural, que ha tingut lloc este dijous, ha sigut a càrrec de Raúl Alonso Sáez, comissari de l'exposició 'La memòria taurina', impulsada pel Ministeri de Cultura. 

El programa d'este cicle de conferències inclou també la projecció del documental Sorolla, el mestre de la llum en els bous, que narra la vida i obra del pintor posant l'accent en la temàtica taurina, amb entrevistes a toreros que també s'han decantat per la faceta pictòrica, com és el cas del mestre alacantí Luis Francisco Esplá o ramaders com Alipio Pérez-Tabernero, en la finca familiar del qual el pintor valencià va passar estades llargues.

Cicle itinerant

L'esdeveniment 'Sorolla i els bous' compta amb una exposició itinerant que recorrerà els municipis següents: Utiel, Alacant, Sagunt, Llíria, Castelló de la Plana, la Vall d'Uixó, Segorbe, Onda, Puçol, Dénia, Alcoi i Villena. Esta exposició està integrada per una col·lecció de panells amb reproduccions d'alta qualitat d'algunes d'estes obres de Sorolla com són El tancament, Els toreros, Anotació d'una correguda de bous, El picador, Correbou a Torrent, Abans de la festa, entre d'altres, amb una ressenya breu del significat de cada obra.

Galeria d'imatges