Presidència

El director general d’Administració Local es reunix amb el diputat de Desenvolupament Rural per a tractar la situació dels municipis més despoblats de la província de València

17/11/2023
El director general d’Administració Local es reunix amb el diputat de Desenvolupament Rural per a tractar la situació dels municipis més ...
  • José Antonio Redorat assenyala que l’escolta activa "és essencial" per a desenvolupar accions de caràcter transversal "que lluiten de manera efectiva contra el despoblament"

El director general d'Administració Local, José Antonio Redorat, ha mantingut una reunió amb el diputat de Desenvolupament Rural de la Diputació de València, Avelino Mascarell, per a abordar la situació dels municipis de la província que formen part de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT).

La trobada, en la localitat valenciana de Castielfabib, ha reunit al seu torn representants dels municipis més despoblats del Racó d'Ademuz per a exposar la seua necessitats, preocupacions i propostes per a frenar este fenomen.

José Antonio Redorat ha afirmat que el contacte personal i l'escolta activa “són essencials” per a conéixer de primera mà les inquietuds dels municipis més despoblats, com a pas previ al desenvolupament d'accions de caràcter transversal “que lluiten de manera efectiva contra la despoblació”.

Durant la trobada, el director general d'Administració Local i el diputat de Desenvolupament Rural han analitzat la situació actual de les diferents poblacions valencianes que estan en esta agenda i han coincidit en la importància de generar sinergies en la gestió d'ajudes i en l'impuls de programes que beneficien als municipis en risc de despoblació.

Esta reunió s'emmarca en una sèrie de trobades, que van començar el mes d'octubre passat en poblacions de la província de Castelló i Alacant, per a millorar i renovar les línies estratègiques dissenyades entorn de la lluita contra la despoblació i l'envelliment dels pobles de la Comunitat Valenciana.

El 40% dels municipis de la Comunitat Valenciana té menys de 1.000 habitants i 172 són els que conformen l'Agenda Valenciana contra el Despoblament.

L'Agenda AVANT té com a objectiu prioritari establir les mesures adequades per a aconseguir un canvi de tendència en la despoblació en aquells territoris on este problema social i econòmic té una major incidència en la Comunitat Valenciana.

Galeria d'imatges