President
Santa Cecília

Carlos Mazón fa valdre les bandes de música a la Comunitat Valenciana i subratlla la música com a “senyal d’identitat”

19/11/2023
Carlos Mazón fa valdre les bandes de música a la Comunitat Valenciana i subratlla la música com a “senyal d’identitat”
  • Destaca que la Comunitat Valenciana concentra el 50 % de les bandes musicals de tot Espanya
  • Subratlla la importància de la música i recorda la decisió del Consell de recuperar l'assignatura de Música en l'Educació Secundària Obligatòria a partir del pròxim curs
  • El president ha assistit a Alacant al concert simultani que ha organitzat la Generalitat a Castelló de la Plana, València, Alacant i Elx per a commemorar Santa Cecília, en el qual han participat 60 bandes i 2.000 músics
     
Alacant.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha fet valdre les bandes de música a la Comunitat Valenciana i ha subratllat la música com a “senyal d’identitat” i la seua importància a la nostra regió.

Així ho ha assenyalat durant la seua assistència a Alacant al concert organitzat per la Generalitat en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) per a commemorar la festivitat de la patrona dels músics, que s’ha celebrat de manera simultània també a Castelló de la Plana, València i Elx amb la participació de 60 bandes de la Comunitat Valenciana i prop de 2.000 músics.

Carlos Mazón ha felicitat la jornada de hui per a gaudir de la música i celebrar-la, i ha destacat que la Comunitat Valenciana concentra el 50 % de les bandes musicals de tot Espanya.

Les societats musicals de la Comunitat Valenciana reunixen més de 47.000 músics, 60.000 alumnes, més de 600 centres educatius, 5.000 professors i més de 200.000 associats, i constituïxen un moviment artístic, social i educatiu únic en el món.

Així mateix, el cap de l’executiu valencià ha recordat la decisió del Consell de recuperar l’assignatura de Música en l’Educació Secundària Obligatòria a partir del pròxim curs, “perquè mai havia d’haver eixit d’allí en els últims anys”, i ha manifestat el compromís del Consell que “torne a les arrels dels nostres fills per a continuar sent una terra musical molt especial”.


Un concert simultani per a celebrar Santa Cecília

La celebració del Dia de la Música s’ha commemorat este diumenge amb un concert simultani de 60 bandes a Castelló de la Plana, València, Alacant i Elx, en el qual han participat 2.000 músics.

En els concerts, celebrats a la plaça Major de Castelló de la Plana; la Ciutat de les Arts i les Ciències, de València; l’esplanada del port d’Alacant (enfront de l’Hotel Melià), i la plaça del Centre de Congressos d’Elx, s’han interpretat onze conegudes peces musicals i melodies pròpies de cada ciutat.

Bandes participants

En el concert han participat un total de 15 bandes de música de la província d’Alacant. En concret es tracta de la Unió Musical d’Aigües; L’Harmonia, Societat Musical-Alacant; Unió Musical Ciutat d’Asis; Agrupació Musical de Pego; Associació Musical Jalonense; Centre Artístic Musical; Unió Musical de Benidorm; Societat Musical La Lira de l’Alfàs del Pi; Societat Musical Lira Orxetana; Societat Musical Lira Relleuense; Societat Musical L’Illa de Benidorm; Unió Musical Tàrbena; Agrupació Musical Mediterráneo de la Vila Joiosa; Agrupació Musical SCD Carolinas, i Societat Unió Musical L’Artística.

També hi han participat 10 bandes de la província de Castelló: Societat Musical Banda Santa Cecília d’Atzeneta; Societat Musical José Pradas; Societat Musical Sta. Cecília de Vilanova d’Alcolea; Unió Musical Orpesa; Unió Musical la Pobla Tornesa; Unió Musical Lira Borriolenca; Associació Musical Talense; Ateneu Musical Schola Cantorum; Unió Musical Vallduxense, i Unió Musical San Felipe Neri.

Així mateix, en el concert d’Elx han tocat les bandes següents: Unió Musical de Torrellano; Unió Musical San Bartolomé; Unió Musical San Fulgencio; Societat Musical La Amistad de Villafranqueza; Unió Lírica Orcelitana; Unió Musical de Redován; Escola de Música Ciutat d’Elx; Societat Musical i Cultural Virgen de las Nieves; Associació Musicocultural Eldense Santa Cecília, i Associació Musical La Esperanza d’Aspe.

Finalment, a València han participat 25 bandes: Societat Unió Musical Quartell; Societat Musical Canet d’en Berenguer; Unió Musical Petresana; Joventut Musical Virgen de la Estrella; Associació Música Jove; Societat Unió Musical Museros; Unió Musical de Massamagrell; Centre Artístic Musical de Moncada; Centre Instructiu Musical Alfafar; Banda Simfònica d’Aldaia; Cercle Instructiu Musical; Societat Artística i Cultural Unió Musical de Benetússer; Associació Musical Barrio del Cristo; Societat Unió Musical de Yátova; Societat Musical Santa Cecília de Macastre; Societat Instructivomusical La Primitiva; Associació Musical Vila d’Ontinyent; Societat Musical de Calles; Societat Musical La Popular; Societat Unió Musical Losa del Obispo; Societat Musical La Lira de Chulilla; Societat Unió Musical de Benimodo; Ateneu Musical de Cullera; Societat Artisticomusical El Valle, i Unió Musical de Jalance.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón