Presidència

El Museu de les Ciències acull l’exposició ‘Els meus drets són…’ per a commemorar el Dia Mundial de la Infància

20/11/2023
El Museu de les Ciències acull l’exposició ‘Els meus drets són…’ per a commemorar el Dia Mundial de la Infància
  • La mostra és de lliure accés i es pot visitar al carrer Menor del museu

La Ciutat de les Arts i les Ciències col·labora amb UNICEF amb motiu del Dia Mundial de la Infància 2023 amb l’exposició ‘Els meus drets són...’, que es pot visitar al carrer Menor del Museu de les Ciències fins al 17 de desembre. La presentació de la mostra ha comptat amb la presència de la directora general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Ana Ortells, i el president d’UNICEF a la Comunitat Valenciana, Jorge Cardona.

El propòsit de l’exposició ‘Els meus drets són …’ és donar a conéixer al visitant els drets de la infància i motivar la reflexió sobre noves maneres de fer-los realitat en el món i en l’entorn més pròxim. La mostra presenta 10 panells gràfics que desglossen els drets fonamentals dels xiquets, xiquetes i adolescents, que es recullen en la Convenció sobre els Drets del Xiquet de Nacions Unides, aprovada el 20 de novembre de 1989. Es tracta de la convenció de drets humans més ratificada de la història, de la qual Espanya és Estat Part des de 1990.

Des del dret a la salut i l’educació fins a la protecció i el desenvolupament, cada panell destaca la universalitat i la interdependència d’estos drets, recordant que tots els xiquets i xiquetes mereixen un futur millor, sense importar el seu lloc de naixement.

Galeria d'imatges