Sanitat
Cirurgia robòtica

L’Hospital Clínic de València inicia les intervencions quirúrgiques amb l’equip de cirurgia robòtica Da Vinci

20/11/2023
L’Hospital Clínic de València inicia les intervencions quirúrgiques amb l’equip de cirurgia robòtica Da Vinci
  • S'ha iniciat per a les intervencions del Servei d'Urologia i de Cirurgia General

L’Hospital Clínic de València ha iniciat les intervencions quirúrgiques amb l’equip de cirurgia robòtica Da Vinci. De moment s’ha començat a utilitzar per a les intervencions d’urologia i cirurgia general (amb les subespecialitats de cirurgia colorectal, cirurgia de l’obesitat i cirurgia hepato- i biliopancreàtica).

El sistema de cirurgia robòtica Da Vinci permet realitzar cirurgies mínimament invasives, la qual cosa contribuïx a millorar la recuperació del pacient i fer-la més ràpida, i al mateix temps proporciona més seguretat.

El nou equipament aporta també avantatges al professional sanitari, ja que permet més precisió i llibertat dels moviments que en una cirurgia laparoscòpica tradicional.

En permetre una cirurgia mínimament invasiva, reduïx el temps de recuperació del pacient, proporciona millors resultats funcionals i menys pèrdua sanguínia, la qual cosa repercutix en menys dies d’ingrés hospitalari i menys temps per a incorporar-se a les seues activitats diàries.

La cirurgia robòtica consistix a realitzar un procediment quirúrgic mitjançant braços robotitzats, controlats pels professionals, des d’una consola externa. Gràcies a la visió tridimensional que oferix i a l’ús d’instrumental articulat que incorpora, reduïx les limitacions de la cirurgia laparoscòpica i permet fer intervencions quirúrgiques radicals amb menys risc i millor recuperació. A més, en facilitar la realització d’intervencions complexes, permet que un nombre més gran de professionals de cirurgia estiguen en disposició d’abordar els casos més difícils.

D’esta manera, l’Hospital Clínic Universitari de València se suma a la innovació tecnològica en les disciplines quirúrgiques que situen la Comunitat Valenciana a l’avantguarda de la cirurgia.

Galeria d'imatges