Justícia i Interior
Gran Premi

L’Agència de Seguretat i Emergències establix un dispositiu preventiu per al Gran Premi de Cheste integrat per més d’un centenar d’efectius

20/11/2023
L’Agència de Seguretat i Emergències establix un dispositiu preventiu per al Gran Premi de Cheste integrat per més d’un centenar d’efectius
  • La coordinació de l'operatiu de seguretat es farà des del lloc de comandament preventiu establit al municipi de Cheste   

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha establit un dispositiu preventiu per al Gran Premi de Motociclisme, integrat per més d’un centenar d’efectius que s’encarregaran de la seguretat d’este esdeveniment esportiu que tindrà lloc al Circuit Ricardo Tormo de Cheste del 24 al 26 de novembre.

El secretari autonòmic d’Emergències i Seguretat, Javier Montero, ha assistit hui a la reunió preparatòria de l’operatiu especial de seguretat, que reunix els responsables dels diversos dispositius preventius organitzats pels departaments competents amb motiu de la realització d’esta cita esportiva, que congrega aficionats vinguts de tot Espanya.

La coordinació dels diversos dispositius preventius davant de qualsevol emergència es farà des del lloc de comandament preventiu (PMP), establit al municipi de Cheste els dies 24 i 25 de 20.00 a 1.30 hores, i al Centre de Coordinació Operativa d’Emergències (CECOR) el dia 26, des de les 8.00 fins a les 16.00 hores.

Està previst que la sala d’atenció de trucades del telèfon d’Emergències 1.1.2 estiga integrada per una mitjana de 57 persones cada dia entre operadors, supervisors i coordinadors per a donar resposta a qualsevol incidència que es puga produir, sobretot per l’elevat nombre de desplaçaments que es realitzen en l’entorn del circuit.

D’altra banda, un total de sis unitats de Bombers Forestals de la Generalitat (dos per dia), que sumen 36 efectius, es mobilitzaran amb la finalitat de previndre possibles incendis forestals en l’exterior del circuit i en la zona de la Pelouse. De la mateixa manera, també prestaran servei de vigilància i seguretat una mitjana de 15 agents de la Policia de la Generalitat per dia.

El dispositiu de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències forma part de l’operatiu especial preventiu integrat per la Subdelegació del Govern de València, que inclou els efectius tant de la Prefectura Provincial de Trànsit com de la Guàrdia Civil; la Conselleria de Sanitat; la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals; l’Ajuntament de Cheste, i el Circuit Ricardo Tormo de Cheste.

El circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo de Cheste va ser inaugurat en 1999 i, des de llavors, ha albergat diversos esdeveniments de MotoGP. Rep el seu nom en honor del primer valencià a conquistar un títol mundial (Campió del Món de 50 cc.), mort en 1998. Amb un disseny d’influència americana, una de les particularitats d’este circuit és que els espectadors tenen una visió de tot el traçat en nombroses posicions.

Galeria d'imatges