Sanitat

El Consell autoritza la represa de les obres d’ampliació i reforma del bloc quirúrgic de l’Hospital General d’Elx

21/11/2023
  • El contracte ascendix a més de 2,2 milions d'euros, que permetran reprendre les obres a l'Hospital General d'Elx
  • El centre incrementarà la capacitat quirúrgica en disposar de dotze quiròfans en lloc dels huit actuals

El Ple del Consell ha aprovat la represa de les obres d’ampliació i reforma del bloc quirúrgic de l’Hospital General Universitari d’Elx, que estaven paralitzades des del mes de juny.

D’esta manera, el Consell autoritza la Conselleria de Sanitat perquè contracte, per import de 2,2 milions d’euros, la continuïtat de les obres de millora de l’àrea quirúrgica d’este centre hospitalari.

Estes obres es van iniciar l’any 2021 i fins ara s’ha executat un 25,51 %. Per això, l’objectiu és agilitzar els tràmits administratius pendents, perquè a principis de 2024 es puguen reprendre de nou.

L’ampliació del bloc quirúrgic de l’hospital d’Elx suposarà una actuació de gran envergadura, ja que s’augmentarà l’espai destinat als quiròfans, en passar de 1.650 metres quadrats a 3.739,76 metres quadrats. A més, disposarà de dotze quiròfans en lloc dels huit actuals, la qual cosa beneficiarà els i les pacients assignats a este departament de salut.

D’altra banda, encara que la inversió inicial prevista per a estes obres era d’11,5 milions d’euros en 2021, finalment ascendirà a 17 milions d’euros. L’obra es va paralitzar a causa de problemes tècnics en l’anterior etapa de govern.

En este sentit, l’objectiu del Consell és resoldre tots els tràmits administratius, com és el cas de l’expedient que s’autoritza, per a executar l’obra en el mínim temps possible.