Sanitat
Infermera escolar

La Generalitat crearà 300 places d'infermeres escolars per a atendre els menors als centres educatius de la Comunitat Valenciana

21/11/2023
  • Suposarà una inversió de 15 milions d'euros perquè cada zona bàsica de salut compte amb una infermera que atenga l'alumnat
  • Esta mesura s'implantarà de cara al pròxim curs escolar
  • Gómez: “La infermera escolar coordinarà l'atenció a la salut i desenvoluparà programes de promoció i prevenció sanitària”
  • Rovira: “Serà el referent en qüestions de salut per al personal docent i per a la direcció del centre educatiu”

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez i el conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, han acordat la creació de cara al pròxim curs escolar de 300 places d'infermeres escolars, que dependran de les zones bàsiques de salut i desenvoluparan la seua labor en els centres educatius de la Comunitat Valenciana.

En este sentit, cada zona bàsica de salut comptarà amb una infermera escolar que es farà càrrec d'atendre les necessitats assistencials de l'alumnat dels centres escolars que depenguen d'esta zona. Per a fer-ho, està prevista una inversió d'aproximadament 15 milions d'euros en la dotació del personal i posada en marxa d'este programa.

Segons ha manifestat el conseller de Sanitat “esta infermera desenvoluparà un paper molt important en l'atenció a la població infantojuvenil, ja que es farà càrrec de prestar assistència a la salut, en aquelles qüestions que no requerisca atenció per part d'un facultatiu, a més de desenvolupar els programes preventius i de promoció de la salut en els centres educatius”.

Per a coordinar tota la labor assistencial entre Sanitat i Educació “es crearà una comissió educativa-sanitària, composta pels coordinadors dels centres de salut i els directors de cada centre educatiu, que avaluaran tant al principi de curs com al final de curs el control de qualitat”, ha manifestat Marciano Gómez. D'esta manera, “si es produïra algun tipus d'incidència s'establiria una comissió de seguiment sobre l'assumpte”, ha assenyalat.

D'altra banda, José Antonio Rovira ha destacat la important funció que durà a terme la infermera que atenga els centres educatius, “perquè serà el referent en qüestions de salut per al personal docent i per a la direcció del centre educatiu”.

Així, tal com ha explicat Rovira “en aquells casos en els quals un menor, per exemple, haja de posar-se una injecció tots els dies a determinada hora, podrà ser la professional qui l'atenga o qui gestione esta atenció amb el centre de salut” ha puntualitzat.

Finalment, els titulars dels dos departaments del Consell han posat de manifest la importància d'esta iniciativa “innovadora, integradora i coordinada, que complix amb un dels compromisos del president, Carlos Mazón, per a millorar l'atenció que rep l'alumnat dels centres educatius de la Comunitat Valenciana” han remarcat.

A més, aportarà una visió global dels problemes reals que afecten la població infantojuvenil, per això la importància d'establir una estreta col·laboració entre la Conselleria de Sanitat i la Conselleria d'Educació, una col·laboració que també queda reflectida en l'elaboració del pròxim pla de salut mental.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaraciones conseller de Sanidad, Marciano Gómez

Declaraciones conseller de Educación, José Antonio Rovira