Presidència
Centres valencians a l’exterior

El director general de Transparència i Participació visita la Casa de València a Madrid

22/11/2023
El director general de Transparència i Participació visita la Casa de València a Madrid
  • José Tárrega destaca la labor que realitza el centre perquè “les nostres tradicions, la nostra cultura i la nostra identitat seguisquen presents per a les noves generacions”

El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, ha fet una visita a la Casa de València a Madrid i s’ha reunit amb el president de l’entitat, Vicente Cintero.

José Tárrega ha agraït la labor que realitza este centre perquè “les nostres tradicions, la nostra cultura i la nostra identitat seguisquen presents per a les noves generacions”, a la qual cosa ha afegit que “és fonamental saber qui som i no oblidar-ho mai”.

“Des del Govern Valencià —ha continuat el director general— vetlem per salvaguardar el record de la identitat i les tradicions valencianes en aquells valencians i valencianes que viuen fora de la Comunitat, un deure que acollim amb orgull i compromís”.

Esta visita s’emmarca en la ronda de contactes del director general de Transparència i Participació amb els i les representants dels 42 centres valencians en l’exterior (CEVEX) situats a Espanya i la resta del món.

La casa valenciana més antiga és el Círculo Valenciano a Madrid, fundada en 1905 i que va comptar amb socis com ara Blasco Ibáñez, Joaquim Sorolla, Concha Piquer i Amparo Iturbi, entre altres. La Casa de València es va constituir com a associació en 1966 i en 2001 es va acordar que fora un exponent dels valors que integren la Comunitat Valenciana en els àmbits cultural, artístic, agrícola, comercial i industrial.

Galeria d'imatges