Sanitat

Sanitat establix un dispositiu preventiu d’emergències sanitàries davant del Gran Premi de Motociclisme de Cheste

23/11/2023
Sanitat establix un dispositiu preventiu d’emergències sanitàries davant del Gran Premi de Motociclisme de Cheste
  • Es prestarà assistència sanitària en les vies d'accés al Circuit, a les poblacions adjacents i les vies de comunicació
  • Una unitat SAMU, un vehicle USC, 4 unitats preventives d'SVB i una ambulància convencional són els recursos mòbils del dispositiu

La conselleria de Sanitat, a través del Servei d’Emergències Sanitàries de la Comunitat Valenciana (SESCV), ha establit un dispositiu específic davant de possibles emergències sanitàries amb motiu del Campionat Mundial de Motociclisme, que se celebra del 24 al 26 de novembre al Circuit Ricardo Tormo de Cheste.

El reforç en la zona previst es compon d’una unitat del SAMU (Servei d’Ajuda Mèdica Urgent). Esta ambulància de suport vital avançat, amb la seua dotació habitual, romandrà al centre de salut del municipi.

Així mateix, es disposarà un vehicle USC (Unitat de Suport i Coordinació), dotat amb equip mèdic SAMU, als voltants del trajecte de l’A3.

Preventivament, estaran activades les unitats SVB (Suport Vital Bàsic) amb base a Chiva, Buñol, Turís i Montserrat. Finalment, completa el dispositiu una ambulància convencional al Centre de Salut de Cheste.

D’altra banda, el CICU (Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències) és el centre responsable de coordinar el dispositiu preventiu; evacuar els ferits des del lloc de l’emergència als centres hospitalaris; alertar els hospitals; facilitar els recursos sanitaris en cas que siga necessari, i realitzar la coordinació intersectorial en cas que hi haja catàstrofe o accident de múltiples víctimes. En este sentit, durant el divendres i el dissabte també el CICU augmentarà la seua dotació amb un locutor més.

La finalitat general d’este dispositiu especial davant del Gran Premi de Motociclisme és prestar l’assistència sanitària necessària en les vies d’accés al circuit, les poblacions adjacents i les vies de comunicació.

Com a objectius específics, el dispositiu preveu tres línies fonamentals: en primer lloc, es tracta de proporcionar una assistència sanitària eficaç amb els mitjans necessaris en cada cas; en segon lloc, s’adapten de manera dinàmica els recursos mòbils, tant humans com materials, segons les situacions de risc, i el tercer objectiu és mantindre i assegurar la coordinació de tots els recursos sanitaris i del grup sanitari amb la resta d’operatius.

Per la seua banda, el Centre de Salut de Cheste i l’Hospital de Manises reforcen les respectives plantilles. Per a assegurar l’atenció davant de qualsevol possible emergència, s’ha prealertat l’Hospital La Fe de València, l’Hospital General de València i l’Hospital de Requena.

L’atenció sanitària en les zones de pista i de professionals que participen en les proves es realitzarà segons el que es preveu en les normes de la Federació Internacional i la proporciona l’organització. Quant a les àrees destinades al públic, seran ateses pels dispositius que establix i coordina el mateix centre mèdic del Circuit de Cheste.

En les zones indicades anteriorment, i segons establix la normativa vigent, els recursos sanitaris de la Conselleria de Sanitat intervindrien en aquells incidents que per la seua gravetat o intensitat (incidents de múltiples víctimes) sobrepassaren la capacitat dels dispositius sanitaris previstos pels organitzadors de l’esdeveniment.

Galeria d'imatges