Presidència
Comissió Antidespoblament

El director general d'Administració Local participa en la constitució de la Comissió Antidespoblament de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana

24/11/2023
El director general d'Administració Local participa en la constitució de la Comissió Antidespoblament de la Confederació Empresarial de la ...
  • José Antonio Redorat destaca el compromís del Govern Valencià en la lluita contra la despoblació i destaca el paper del teixit empresarial valencià per a fer front al repte territorial

El director general d'Administració Local, José Antonio Redorat, ha participat en l'acte de constitució de la nova Comissió Antidespoblament creada en el si de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV).

Redorat ha destacat el compromís del Govern Valencià en la lluita contra el despoblament i ha destacat el paper del teixit empresarial valencià en la difícil equació que suposa el repte territorial, com a “peça clau” en les polítiques de generació d'ocupació en tractar-se d'un factor essencial en l'ancoratge social per a les zones en risc de despoblament.

El director general d'Administració Local ha afirmat que la col·laboració i coordinació entre l'Administració valenciana i tots els agents implicats en la lluita contra el despoblament “són elements bàsics perquè es materialitze i millore el desenvolupament en les zones de baixa densitat i es dibuixe un ecosistema humà atractiu que frene les tendències demogràfiques actuals”.

Durant la seua intervenció, José Antonio Redorat ha convidat la CEV a participar en el fòrum de polítiques transversals de lluita contra el despoblament, liderat pel Consell, per a fer front al despoblament “de manera transversal i eficient”.

Per la seua banda, el president de la Comissió i president de CEV Castelló, Luís M. Martí, ha agraït la presència del director general i ha mostrat la seua plena disposició a col·laborar amb l'Administració per a evitar no solament que el despoblament vaja a més, sinó per a afavorir que la Comissió tinga un paper actiu i es proposen iniciatives públiques i privades que asseguren un futur sostenible i competitiu per als més de 172 municipis, dels 542 que té la Comunitat Valenciana, en risc de despoblament.

Galeria d'imatges