Justícia i Interior

La Conselleria de Justícia i Interior impulsa junt amb la Universitat de València un estudi sobre les proves físiques d’accés als cossos d’emergència

26/11/2023
  • L'estudi l'ha desenvolupat personal investigador la Universitat de València a través d'una línia de subvenció de 12.600 euros

La Conselleria de Justícia i Interior, a través de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, ha impulsat un estudi amb investigadors de la Universitat de València per a valorar la possibilitat d’adaptar les proves físiques d’accés als cossos d’emergència a les exigències reals d’estos cossos.

L’objectiu i els detalls d’este estudi s’han presentat este dijous en el si de la Comissió de Coordinació del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) que ha estat presidida per la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez.

En una primera fase, que s’ha desenvolupat fins ara, els investigadors han tractat de saber exactament quins són els requisits físics dels treballs que normalment exercixen els cossos d’emergència. D’esta manera, s’han pres mesures de variables físiques com ara la freqüència cardíaca, l’accelerometria o la saturació d’oxigen per a conéixer al detall quines són les necessitats concretes que tenen les tasques que solen realitzar estos professionals. A partir d’esta informació, el que es pretén desenvolupar en el futur és el fet d’adaptar el màxim possible les proves físiques d’entrada i promoció a les tasques que després exerciran en el treball els cossos d’emergència.

L’estudi l’han desenvolupat investigadors la Universitat de València a través d’una línia de subvenció de 12.600 euros, que es troba inclosa en el Pla estratègic de subvencions de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i els seus organismes públics per al període 2023-2025.