Presidència
Participació ciutadana

València reunix les comunitats autònomes en la XIII Conferència Interautonòmica de Participació Ciutadana

26/11/2023
València reunix les comunitats autònomes en la XIII Conferència Interautonòmica de Participació Ciutadana
  • El president de la Generalitat, Carlos Mazón, intervindrà en la sessió inaugural de la trobada autonòmica, que se celebrarà els dies 30 de novembre i 1 de desembre
  • Este fòrum és el punt de trobada per al debat, l'intercanvi de bones pràctiques i la coordinació de les polítiques autonòmiques en matèria de participació

El palau de les Comunicacions de València serà l’escenari de la trobada en matèria de participació que reunirà els i les responsables en l’àrea de participació ciutadana de les comunitats autònomes, per a promoure una implicació real i efectiva de la ciutadania en l’elaboració i l’avaluació de les polítiques públiques.

L’objectiu d’este fòrum és reactivar i dotar de més valor este grup de treball per a propiciar el debat, l’intercanvi de bones pràctiques i la coordinació de les polítiques en matèria de participació, facilitant els contactes entre les diverses administracions autonòmiques per a compartir els coneixements desenvolupats.

La trobada comptarà amb la presència dels responsables en la matèria de 14 comunitats autònomes: Andalusia, Aragó, Illes Balears, Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana, Comunitat de Madrid, Múrcia, País Basc, La Rioja, Melilla i Navarra.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, serà l’encarregat de donar la benvinguda als i les representants de les comunitats autònomes participants en la trobada el 30 de novembre, obertura que també comptarà amb la presència del secretari autonòmic de Relacions Institucionals i Transparència, Santiago Lumbreras, i el delegat de l’Aliança de Govern Obert (OGP), José María Marín.

Sessions de treball

Després de la inauguració del plenari, que comptarà amb la intervenció del secretari autonòmic de Relacions Institucionals i Transparència, es desenvoluparan diverses sessions de treball orientades als responsables polítics i el personal tècnic que assistix a la trobada, on s’exposarà la visió de les autonomies en matèria de moviment veïnal i associacionisme, a més de traslladar diverses experiències en transparència, participació, senyals d’identitat i grups d’interés.

La trobada continuarà el divendres 1 de desembre i se centrarà en els reptes i les oportunitats que oferixen els pressupostos participatius autonòmics i l’avaluació de les polítiques públiques a través d’auditories ciutadanes. El plenari conclourà amb la intervenció del director general de Transparència i Participació, José Tárrega, que serà l’encarregat de presentar les conclusions i entregar el relleu a l’autonomia que albergarà la XIV Conferència Interautonòmica de Participació Ciutadana.

La Conferència Interautonòmica de Participació Ciutadana es va reunir per primera vegada l’abril de 2016 a Saragossa, trobada de la qual va sorgir la Carta de Saragossa, document que recull els compromisos assumits per les comunitats autònomes signants, entre les quals la valenciana, per a avançar en la promoció i el desenvolupament de la participació ciutadana en els processos i les polítiques públiques.

Les sessions de la XIII Conferència Interautonòmica de Participació Ciutadana es podran seguir en directe a través del Canal YouTube de la Generalitat.

Galeria d'imatges