Sanitat

L’Hospital General de València és acreditat com a centre d’excel·lència per a la cirurgia del càncer d’endometri per la Societat Europea d’Oncologia Ginecològica

24/11/2023
L’Hospital General de València és acreditat com a centre d’excel·lència per a la cirurgia del càncer d’endometri per la Societat Europea ...
  • La unitat multidisciplinària de Cirurgia del Càncer d'Endometri atén una mitjana de 60 pacients a l'any
  • És el primer hospital d'Espanya que rep esta acreditació, que suposa una assistència amb la màxima qualitat per a estes cirurgies

L’Hospital General de València ha sigut acreditat com a primer hospital a Espanya a ser centre d’excel·lència per a la cirurgia del càncer d’endometri per la European Society of Gynaecological Oncology (ESGO).

L’acreditació de l’ESGO suposa incloure este hospital dins un grup seleccionat d’institucions europees amb més prestigi i excel·lència en el camp de la cirurgia oncològica d’endometri. I per a les pacients significa tindre accés a un centre acreditat amb la màxima qualitat d’assistència possible per a realitzar estes cirurgies.

Segons explica Juan Gilabert, cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia, “este certificat suposa un reconeixement a la qualitat en el tractament d’esta patologia per part d’un equip multidisciplinari que engloba més de 10 especialitats hospitalàries, i no haguera sigut possible obtindre’l sense el compromís de tots ells”.

El càncer d’endometri s’origina quan cèl·lules en l’endometri (revestiment intern de l’úter) comencen a créixer de manera descontrolada i el seu tractament requerix a vegades fer cirurgies que són d’elevada complexitat i que poden realitzar-se per equips experts de manera mínimament invasiva, com ara la laparoscòpia, que permet introduir per incisions xicotetes la instrumentació necessària per a operar.

L’Hospital General, a més, compta des de 2017 amb la tecnologia robòtica mitjançant sistema Da Vinci, que incrementa la precisió i l’ergonomia per a realitzar la cirurgia en este procediment.

“Este guardó se suma a la nostra acreditació com a centre d’excel·lència en cirurgia del càncer d’ovari, que ja vam obtindre per part de l’ESGO el novembre de 2020. Tot això dins del marc de la unitat de referència en Cirurgia Oncològica Abdominopelviana, reconeguda així per la Conselleria de Sanitat en 2019”, hi afig Gilabert.

La unitat multidisciplinària de Cirurgia del Càncer d’Endometri atén una mitjana de 60 casos a l’any, amb la qual cosa s’han tractat més de 250 pacients des que es va reconéixer este centre com a unitat de referència.

Criteris de qualitat

L’ESGO és l’organisme científic de referència per a càncer ginecològic en l’àmbit europeu i treballa per a establir uns criteris de qualitat en la cirurgia d’estos tipus de càncer per a oferir el tractament i els resultats millors a les pacients.

Entre estos criteris destaquen no només el nombre de casos atesos pel centre, sinó també la presència d’equips multidisciplinaris i professionals dedicats en exclusiva a esta branca de la ginecologia, el monitoratge dels resultats i les complicacions, així com la participació en assajos clínics i activitat investigadora.

Galeria d'imatges