Hisenda, Economia i Administració Pública

L’Agència Tributària Valenciana habilita el pagament de taxes i impostos mitjançant Bizum

27/11/2023
L’Agència Tributària Valenciana habilita el pagament de taxes i impostos mitjançant Bizum
  • Esta forma de pagament se suma a les ja vigents en via telemàtica: pagament amb targeta i càrrec en compte
  • La consellera d'Hisenda destaca que es tracta d'un procediment senzill i ràpid amb el qual es pretén facilitar als contribuents el compliment de les seues obligacions tributàries

L’Agència Tributària Valenciana (ATV) ha habilitat el pagament de taxes autonòmiques i impostos a través de la plataforma Bizum a partir d’este dilluns 27 de novembre en la pàgina web de l’ATV. Esta forma de pagament se suma a les ja vigents en via telemàtica: pagament amb targeta i càrrec en compte bancari.

Així ho ha anunciat la consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, durant la sessió de l’Observatori Fiscal de la Comunitat Valenciana, celebrada a la seu del Col·legi d’Economistes de València.

La responsable d’Hisenda ha subratllat que la incorporació de Bizum com a mitjà de pagament pretén facilitar als contribuents el compliment de les seues obligacions tributàries mitjançant un procediment “molt senzill, àgil i ràpid”.

En concret, es podrà utilitzar Bizum com a mitjà de pagament de diversos tributs com ara taxes autonòmiques (model 046); impostos mediambientals (models 637, 638, 641, 642, 643, 644, 645, 646 i 647); Impost de Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats (model 600); Impost de Successions i Donacions (models 650 i 651); compravenda de vehicles (model 620), o fiances d’arrendaments urbans (models 816 i 817).

Una vegada s’ompli l’autoliquidació del model corresponent, el contribuent pot triar la forma de pagament. En el cas del Bizum, una vegada s’haja triat esta opció, el contribuent haurà d’introduir el seu número de mòbil i s’obrirà la passarel·la de pagaments de l’entitat bancària per a acceptar-ho i autoritzar-ho. Una vegada realitzat, es podrà accedir i descarregar el justificant corresponent.

La directora general de l’Agència Tributària Valenciana, Sonia Díaz, ha assenyalat que esta actuació “s’emmarca en el camí emprés per l’ATV de comptar amb una administració tributària moderna i sensible a les noves tecnologies que han sorgit en els últims temps. Tot això sense perjuí de mantindre les anteriors formes de pagament (càrrec en compte bancari o targeta) per a aquells ciutadans que no tinguen accés a esta aplicació”.

Bizum és una plataforma que permet enviar diners a través del telèfon mòbil de manera instantània i que actualment compta amb més de 25 milions d’usuaris. Amb esta actuació, la Comunitat Valenciana se suma a altres comunitats autònomes com ara Galícia, Extremadura o Balears, on Bizum ja està establit com a mitjà de pagament dels tributs.

Observatori Fiscal de la Comunitat Valenciana

L’Observatori Fiscal de la Comunitat Valenciana és un espai multilateral de transparència de l’Administració tributària i de posada en comú d’informació i coneixements, per a augmentar la cooperació entre els qui actuen com a interlocutors socials en matèria tributària i la mateixa Administració.

A més de la mateixa Administració tributària valenciana, formen part d’este òrgan de participació les universitats públiques valencianes; les associacions d’assessors fiscals; el Col·legi d’Advocats; el Col·legi Notarial; el Col·legi de Registradors; el Col·legi d’Economistes; el Col·legi de Gestors Administratius; el Comité d’Entitats Representants de Persones amb Discapacitat; les associacions empresarials; els sindicats, etc.

Galeria d'imatges