Hisenda, Economia i Administració Pública

L’IVF exposa els seus productes en un seminari sobre instruments financers organitzat per la Comissió Europea a la Regió de Múrcia

30/11/2023
L’IVF exposa els seus productes en un seminari sobre instruments financers organitzat per la Comissió Europea a la Regió de Múrcia
  • Des de l'organització d'esta trobada es va sol·licitar la participació de l'Institut Valencià de Finances com a exemple de bones pràctiques en la gestió de recursos FEDER i la seua aplicació a la implementació d'instruments financers
  • S'ha presentat el projecte ‘Ningú sense la seua ració diària’, de l'empresa castellonenca Naria Tech, beneficiària de la línia de préstecs participatius en coinversió amb inversors privats, cofinançada amb el FEDER

L’Institut Valencià de Finances (IVF) ha participat en el seminari sobre instruments financers que ha tingut lloc durant esta setmana a Múrcia, organitzat per la Direcció General de Política Regional i Urbana de la Comissió Europea.

Des de l’organització d’este seminari es va sol·licitar la participació de l’Institut Valencià de Finances per a explicar la seua experiència en la gestió dels instruments financers del Programa FEDER de la Comunitat Valenciana en el període 2014-2020 i el cas de la bona pràctica en la utilització de fons europeus del projecte ‘Ningú sense la seua ració diària’, finançat per l’IVF a través de la línia de préstecs participatius en coinversió amb inversors privats amb finançament del FEDER.

‘Ningú sense la seua ració diària’, impulsat per l’empresa castellonenca Naria Tech, ha sigut finalista en els Premis Regiostars 2023, en la categoria d’una Europa més social i inclusiva, els guardons dels quals es van concedir recentment en una cerimònia celebrada a la República Txeca. Això ha permés donar a conéixer este projecte en tot Europa i que haja suscitat gran interés per part de la Comissió, que va sol·licitar la participació de l’IVF perquè ho exposara en este seminari com a exemple de bones pràctiques en la gestió de recursos europeus en instruments financers.

Els Premis Regiostars de la Comissió valoren els millors projectes que han sigut cofinançats per Europa i que destaquen per la seua excel·lència i contribució al desenvolupament regional. Era la primera vegada que un projecte presentat per la Generalitat arribava a la final dels Premis Regiostars. A més, amb la singularitat que ho feia amb la presentació d’una bona pràctica secundada mitjançant un instrument financer.

Per este motiu, en esta trobada, a la qual han assistit representants de la majoria de les comunitats autònomes i els seus organismes gestors d’instruments financers, l’IVF ha tingut l’oportunitat de presentar esta bona pràctica i la labor que realitza l’IVF com a banc promocional de la Generalitat, l’objectiu del qual és el desenvolupament de productes financers específics que responguen al que necessiten i demanen les empreses valencianes.

Préstecs participatius en coinversió

Entre els productes financers que gestiona l’IVF es troba la Línia de préstecs participatius en coinversió amb inversors privats i finançament FEDER. Esta línia es dirigix a finançar a microempreses i pimes de creació recent, que compten amb establiment o sucursal de producció o desenvolupament d’activitat a la Comunitat Valenciana, prestant especial atenció a aquells projectes d’inversió que tenen un alt component d’innovació. A través d’estos préstecs, cofinançats amb recursos del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), les empreses poden accedir a crèdits d’entre 75.000 i 300.000 euros, a terminis d’un màxim de 7 anys i un màxim de 3 de carència.

‘Ningú sense la seua ració diària’, desenvolupat per Naria Tech, és beneficiari d’un d’estos préstecs participatius IVF, la qual cosa li va valdre ser qualificat l’any 2022 com a ‘bona pràctica’ per part de la Comissió Europea. Eixe mateix any, va guanyar, a més, el primer premi a les millors pràctiques en actuacions cofinançades per fons FEDER a Espanya, en la categoria regional.

Naria Tech, empresa amb seu a Castelló, és una empresa emergent pionera en transformació digital per al tercer sector, que aplica solucions tecnològiques al sistema de donació d’aliments, per a dignificar el procediment de captació i distribució de les ajudes a les persones en risc d’exclusió, sense haver de passar per les ‘cues de la fam’. Mitjançant una sèrie d’eines tecnològiques, este projecte permet que els donants envien directament les seues donacions als bancs d’aliments i les entitats socials, els quals les repartixen entre les persones beneficiàries mitjançant la utilització d’una targeta moneder, que després poden utilitzar per a acudir directament al supermercat a adquirir els productes que més s’adeqüen a la seua situació particular.

Galeria d'imatges