President

Carlos Mazón: “Entenem la transparència com un criteri transversal a tota la nostra acció política”

30/11/2023
Carlos Mazón: “Entenem la transparència com un criteri transversal a tota la nostra acció política”
  • Assegura que “els ciutadans tenen dret a saber i participar, i els poders públics tenim l'obligació de donar-los la informació i no sols permetre, sinó fomentar la seua participació”
València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat que “entenem la transparència com un criteri transversal a tota la nostra acció política” i, com a mostra de la importància que té, esta matèria i la participació ciutadana depenen directament de Presidència.

El cap del Consell ha realitzat estes declaracions durant la inauguració de la XIII Conferència Interautonòmica de Participació Ciutadana. Un fòrum de trobada per al debat, l'intercanvi de bones pràctiques i la coordinació de les polítiques autonòmiques de participació al qual assistixen els responsables en la matèria de 14 comunitats autònomes.

Impuls al govern obert

Durant la intervenció, el president ha explicat alguns avanços realitzats durant els mesos al capdavant del Consell com les noves dades disponibles per als ciutadans en la pàgina web GVA Oberta en contractació, trànsit, patrimoni públic i turisme. També ha esmentat la I Trobada Interuniversitària sobre Transparència i Participació, iniciativa que va reunir tots els projectes universitaris d'investigació, per a establir projectes conjunts i multiplicar els efectes de la inversió pública.

Així mateix, Carlos Mazón ha explicat que la Generalitat ha iniciat un procés participatiu per a elaborar el II Pla d'acció de govern obert amb la participació de 40 entitats associatives. A més, ha anunciat que la Revista valenciana d'estudis autonòmics de 2023 centrarà el seu contingut en el govern obert.

A tots estos avanços se suma el fet d'haver aconseguit reunir a València quasi el 80 % dels serveis autonòmics de participació del nostre país “per a aconseguir més coordinació de les nostres polítiques públiques de bon govern”.

Participació ciutadana

Al seu torn, el president ha destacat que la Generalitat forma part de fòrums de reflexió per a promoure la participació de la ciutadania en l'elaboració de polítiques públiques, tant a escala internacional com interautonòmica. “La nostra intenció -ha explicat- és seguir esta promoció i impuls a través d'una nova estratègia valenciana de govern obert perquè els ciutadans tenen dret a saber i participar, i els poders públics tenim l'obligació de donar-los la informació i no sols permetre, sinó fomentar la seua participació”.

Per part seua, el secretari autonòmic de Relacions Institucionals i Transparència, Santiago Lumbreras, ha posat el focus en la transparència i la participació com a elements essencials “que ajuden a consolidar la democràcia de les nostres institucions i fer-les més accessibles al ciutadà".

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón