Presidència

El director general d’Administració Local destaca les reserves de la biosfera de la Comunitat com “un catàleg gurmet de paisatge, biodiversitat i qualitat de vida”

01/12/2023
El director general d’Administració Local destaca les reserves de la biosfera de la Comunitat com “un catàleg gurmet de paisatge, biodiversitat i ...
  • José Antonio Redorat ha participat en la inauguració de la jornada 'Les reserves de la biosfera. Oportunitats de desenvolupament territorial'
  • La jornada s'emmarca en les activitats que la Generalitat organitza a través de la Càtedra AVANT entorn de les qüestions que genera el despoblament

El director general d’Administració Local, José Antonio Redorat, ha definit les reserves de la biosfera de la Comunitat Valenciana com “un catàleg gurmet de paisatge, biodiversitat i qualitat de vida”.

Així s’ha expressat el director general en la inauguració de la jornada ‘Les reserves de la biosfera. Oportunitats de desenvolupament territorial’, en la qual ha participat junt amb la vicerectora de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable de la Universitat de València, Pilar Serra Añó, i el codirector de la Càtedra AVANT-UV, Jorge Hermosilla Pla.

La trobada s’emmarca en les diverses activitats d’estudi, difusió i conscienciació que la Generalitat organitza a través de la Càtedra AVANT entorn de les qüestions que genera el fenomen del despoblament.

En la seua intervenció, Redorat ha assenyalat que el Consell aposta fermament perquè “els territoris condicionats pel despoblament puguen convertir-se en espais on afloren oportunitats i lluïsca un valor afegit que els supose una diferenciació palpable”.

Així mateix, el director general d’Administració Local ha destacat la importància que tenen els canals col·laboratius entre empresariat local, emprenedors i altres actors del territori per a la dinamització de les zones despoblades i envellides.

En este sentit, hi ha afegit que “les reserves de la biosfera formen part d’este cresol d’agents territorials que proporcionen valor afegit a les nostres comarques d’interior, per la qual cosa des de la Direcció General d’Administració Local animem a continuar fomentant fórmules que permeten eixa col·laboració i interrelació”.

Al llarg de la jornada, celebrada al Parc Científic de la Universitat de València, també s’han exposat com a casos d’èxit les propostes de desenvolupament realitzades per les reserves de la biosfera de la Vall del Cabriol i de l’Alt Túria.

Càtedra AVANT

La Càtedra AVANT naix amb la responsabilitat i el compromís per part de la Generalitat, a través de la Direcció General d’Administració Local, de trobar solucions al repte demogràfic al qual s’enfronta la Comunitat Valenciana en moltes de les seues comarques d’interior.

Esta càtedra, formada per les universitats públiques valencianes, és l’espai en el qual es troben el món acadèmic i d’investigació amb la gestió i les polítiques públiques.

Galeria d'imatges