Agricultura, Ramaderia i Pesca
Parc mòbil

La Generalitat continua amb la renovació de la flota de vehicles dels agents mediambientals

01/12/2023
La Generalitat continua amb la renovació de la flota de vehicles dels agents mediambientals
  • La incorporació de 25 automòbils s'afig als 20 adquirits el mes de febrer i sumen una inversió d'1,4 milions d'euros
  • El conseller d'Agricultura destaca la necessitat de dotar el personal mediambiental de vehicles per a fer el seu treball en el camp en condicions òptimes 
  • La consellera de Medi Ambient assenyala que este és “un col·lectiu essencial i un baluard en la protecció del medi natural i animal” 

El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha entregat, juntament amb la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, un total de 25 vehicles destinats a la renovació de la flota de tot terrenys i vehicles tot camí dels agents mediambientals de la Comunitat Valenciana.

Durant l'acte de lliurament, dut a terme al Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana a Sagunt, José Luis Aguirre ha destacat que resulta fonamental dotar de mitjans materials a este personal de l'Administració valenciana, hòmens i dones que han de treballar tant al camp com en entorns forestals en condicions òptimes.

Aguirre també ha assenyalat que els agents mediambientals fan una tasca molt necessària en l'àmbit rural, en permanent contacte directe en moltes ocasions amb els llauradors, i els automòbils d'estes característiques contribuïxen a fer el seu treball amb més rapidesa i eficàcia.

Per la seua banda, la consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, ha destacat la important labor que ha dut a terme la Generalitat “per a dotar-los dels recursos i mitjans adequats, no sols per a millorar el seu dia a dia, sinó també per a reivindicar el seu treball”.

Per a la consellera “es tracta d'un col·lectiu essencial, a més, d'un baluard en la protecció del medi natural i animal”. En este sentit, ha mostrat el seu compromís “de continuar atenent les seues propostes i avançar perquè la naturalesa, que és un bé comú que ens pertany a tots, siga defensada amb rigor, des de criteris tècnics i el sentit comú”.  

Nous mitjans

Estos 25 vehicles s'afigen als 20 entregats el mes de febrer per l'anterior Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i que es trobaven compromesos per a enguany, amb la qual cosa la suma de vehicles nous destinats a la renovació de la flota ascendix a 45 en 2023.

Es tracta de vehicles de la marca Ssanyong, model Korando 1.5 Urban l'import del qual ascendix a 548.235,88 euros, adquirits per la Conselleria mitjançant el procediment de licitació a través de Compra Centralitzada del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública.

Dels 25 vehicles, 18 es remeten al servei de la província de València, 5 per a la província d'Alacant i 2 per a la província de Castelló.

Els nous substituïxen vehicles amb nombrosos anys de servei, una reivindicació del mateix personal mediambiental, ja que alguns superaven els vint anys d'antiguitat.

En total, la inversió efectuada per a la renovació de la flota en 2023 ascendix a 1,4 milions d'euros, la qual cosa farà que els agents mediambientals compten amb una dotació més moderna i sostenible, amb una repercussió important sobre l'estalvi energètic de cada un, i també millorar les seues condicions de treball i seguretat.

Galeria d'imatges