Sanitat
Hospital Doctor Peset

Sanitat licitarà en 2024 les obres d’ampliació de les Urgències de l’Hospital Doctor Peset i el nou hospital de dia

01/12/2023
Sanitat licitarà en 2024 les obres d’ampliació de les Urgències de l’Hospital Doctor Peset i el nou hospital de dia
  • El conseller de Sanitat visita l'Hospital Doctor Peset i manté una reunió amb l'equip directiu i professionals del Departament
  • Marciano Gómez: “Estes obres permetran millorar els recursos i la capacitat assistencial de les Urgències de l'Hospital Doctor Peset”
  • El mapa sanitari mantindrà els 24 departaments i comptarà amb agrupacions sanitàries interdepartamentals per a optimitzar els recursos sanitaris

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha visitat l’Hospital Universitari Doctor Peset i ha manifestat que “la Conselleria de Sanitat licitarà en 2024 el projecte per a dur a terme les obres d’ampliació i reforma de les Urgències generals de l’Hospital Doctor Peset i del nou hospital de dia”.

En este sentit, el conseller ha destacat “la importància de millorar els recursos i la capacitat assistencial de les Urgències a l’Hospital Doctor Peset, ja que atén 285.000 persones de València”. A més, ha explicat que s’habilitaran les terrasses del centre hospitalari per a acollir el nou hospital de dia.

Marciano Gómez s’ha reunit amb el nou gerent del Departament de Salut València-Doctor Peset, Luis Ibáñez, la resta de l’equip directiu, els caps de servei i els equips d’Atenció Primària i Infermeria d’este departament. Esta visita s’emmarca en la ronda de reunions que està duent a terme el conseller de Sanitat amb els diversos equips directius dels departaments de salut de la Comunitat Valenciana.

En este sentit, Marciano Gómez ha indicat que “la intenció d’esta visita és escoltar i intercanviar impressions amb l’equip directiu, els caps de servei i la resta de professionals del Departament, amb la finalitat d’establir un diàleg obert per a abordar nous projectes i situar este hospital en l’estratègia conjunta de la Conselleria de Sanitat”.

Obres d’Urgències de l’Hospital Doctor Peset

Estes obres permetran una ampliació de l’espai, en concret es triplica la zona destinada a pacients crítics, de manera que es podran incrementar el nombre de pacients atesos de manera simultània. La finalitat és reordenar els circuits assistencials per a poder oferir una atenció sanitària més àgil i en el mínim temps possible.

Segons ha explicat el conseller, “gràcies a esta ampliació, els serveis assistencials tindran més espai, la qual cosa beneficiarà tant els professionals com els pacients i els seus familiars acompanyants. L’objectiu és guanyar en una atenció sanitària de qualitat i reduir els temps en l’atenció que rep el pacient”.

A més d’ampliar l’espai destinat a pacients crítics, les obres de les Urgències preveuen un augment de la zona destinada a les consultes mèdiques d’urgències generals, que estaran diferenciades de les de la resta d’especialitats (quirúrgiques, psiquiatria i oftalmologia).

D’altra banda, es crearà un nou control d’infermeria amb una zona de treball i un espai destinat als pacients que requerixen custòdia. A més, l’àrea de recepció serà més àmplia amb dos zones de triatge, i la sala d’espera per a familiars i pacients duplica l’espai per a guanyar en confort.

Agrupacions sanitàries interdepartamentals

D’altra banda, el conseller s’ha referit al nou model de mapa sanitari que està elaborant la Conselleria de Sanitat per a millorar l’atenció sanitària i garantir l’accés equitatiu a tots els recursos de la xarxa pública sanitària.

Marciano Gómez ha indicat que es tracta d’una nova fórmula organitzativa per a optimitzar millor els recursos assistencials. Per això, “el nou mapa sanitari mantindrà els 24 departaments de salut actuals amb les seues estructures jeràrquiques, formades pels gerents, el caps d’àrees de salut i els de Primària, però seguint les directrius europees d’estratègia de gestió”.

En este sentit, “es crearan unes sis o huit agrupacions sanitàries interdepartamentals, que consistiran en agrupacions de gestió per a millorar la continuïtat assistencial i guanyar en optimització dels recursos”.

“L’objectiu és que des de cada agrupació es puga atendre qualsevol classe de patologia, excepte els trasplantaments. Esta estructura permetrà una millora en la comunicació entre els professionals dels diversos departaments i una millora de la coordinació, la qual cosa millorarà l’atenció sanitària al pacient” ha assenyalat el conseller.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del conseller de Sanitat, Marciano Gómez

Declaraciones del conseller de Sanidad, Marciano Gómez