Justícia i Interior
Víctimes de violència

Elisa Núñez es compromet a millorar les condicions dels treballadors de les oficines d’atenció a les víctimes per a garantir l’assistència integral i multidisciplinària a les víctimes

01/12/2023
Elisa Núñez es compromet a millorar les condicions dels treballadors de les oficines d’atenció a les víctimes per a garantir l’assistència ...
  • Destaca que “el nostre objectiu és protegir totes les víctimes de totes les formes de violència contra les dones, siga qui siga l'agressor, articulant tots els mitjans possibles per a protegir i acompanyar en la reparació del mal causat a dones i menors”
  • La titular de Justícia i Interior ha visitat l'OAVD d'Orihuela, on ha anunciat una reunió amb els representants dels treballadors per a abordar el que demanen els treballadors després de huit anys sense que el Govern del Botànic els atenguera

 

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, s’ha compromés a millorar les condicions de les instal·lacions i dels treballadors de les oficines d’atenció a les víctimes (OAVD), “per a garantir l’assistència integral i multidisciplinària a les víctimes”.

Elisa Núñez ha destacat que “el nostre objectiu és protegir totes les víctimes de totes les formes de violència contra les dones, siga qui siga l’agressor i siga com siga el delicte, articulant tots els mitjans possibles per a protegir i acompanyar en la reparació del mal causat a dones i menors”.

La consellera ha mostrat “la seua més absoluta condemna al delicte de violència contra una dona produït ahir a Sagunt” i ha transmés les seues “condolences més sentides a familiars, amics i, especialment, a la seua filla, que desitge que tinga una ràpida recuperació”.

La titular de Justícia i Interior ha fet estes declaracions durant la seua visita l’OAVD d’Orihuela, on ha pogut conéixer de primera mà les necessitats del personal. També ha mantingut una reunió amb l’alcalde d’Orihuela, José Vegara, per a tractar temes de seguretat, i ha visitat les instal·lacions de la Policia Local.

Elisa Núñez ha manifestat que “estem treballant perquè tots estos mecanismes que ja estan implementats experimenten unes millores, com ara la formació dels professionals i les necessitats laborals que plantegen, així com adaptar els horaris a les vertaderes necessitats que tenen estes oficines”.

En este sentit, la consellera ha explicat que “l’absentisme dels treballadors d’estes oficines afecta actualment el 30 % dels llocs de treball, perquè en 8 anys ningú del Govern del Botànic es va asseure amb els representants dels treballadors. Nosaltres en tres mesos tenim ja fixada una reunió per a abordar este assumpte al començament de l’any que ve”.

Segons Elisa Núñez, “és necessari invertir en formació del personal, però cuidant les seues condicions laborals i aconseguint que no es vegen obligats a marxar-se a altres serveis; planificar el nombre adequat de centres i del personal necessari i qualificat que assegure l’atenció de la víctima, i reorganitzar la jornada laboral per a augmentar la seua eficàcia i sentit comú, tenint en compte la quantitat de treball i la necessitat de personal en cada franja horària”.

Les oficines d’assistència a víctimes de delicte atenen víctimes de tota classe de delicte: violència contra la dona, menors, ancians i tota classe de col·lectius vulnerables.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats