Justícia i Interior

El Consell és informat de la contractació d’emergència que es va dur a terme durant el dispositiu d’extinció de l’incendi forestal de Montitxelvo

05/12/2023
  • Els expedients es referixen als contractes del servei d'autobusos per a l'evacuació de les poblacions afectades i de l'helicòpter d'extinció Kamov

El Ple del Consell, a proposta de la Conselleria de Justícia i Interior, ha pres coneixement de la declaració d’emergència i l’aprovació dels expedients de contractació per a pal·liar les conseqüències derivades de l’incendi forestal declarat a Montitxelvo el mes de novembre passat.

El 2 de novembre passat es va iniciar al municipi de Montitxelvo un incendi forestal que va exigir un gran esforç d’extinció, tant per a minimitzar la superfície afectada com per a defendre de manera activa vides humanes, habitatges i infraestructures.

En este context, l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, com a òrgan director del Pla especial enfront del risc d’incendis forestals, va proposar la contractació de diversos subministraments i serveis.

En este cas, els serveis contractats van ser la disponibilitat d’autobusos que es van encarregar de fer el trasllat de les persones evacuades dels diversos municipis, per import de 1.110 euros. A més, es va procedir a la contractació del servei de disposició extraordinària de l’helicòpter d’extinció Kamov, per import de 55.999,68.

La suma total dels dos contractes ascendix a 57.109,68 euros, i serà finançada amb càrrec a l’aplicació pressupostària dels Pressupostos de la Generalitat per a 2023.