Hisenda, Economia i Administració Pública

La Generalitat impulsa la simplificació administrativa de l'Administració pública mitjançant la transformació digital

09/12/2023
La Generalitat impulsa la simplificació administrativa de l'Administració pública mitjançant la transformació digital
  • Estes competències es reintegraran en la Comissió Interdepartamental per a la Modernització Tecnològica i les Comunicacions en la Comunitat Valenciana (CITEC)
  • Ruth Merino destaca que suposarà “l'impuls definitiu” a la simplificació administrativa en la Generalitat després de presidir la seua primera reunió d'esta comissió dependent de la Conselleria d'Administració Pública

La consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, ha assegurat que la futura integració de les competències sobre modernització de l'Administració Pública dins de la Comissió Interdepartamental per a la Modernització Tecnològica i les Comunicacions en la Comunitat Valenciana (CITEC) suposarà "l'impuls definitiu a la simplificació administrativa en la Generalitat”.

Així ho ha assenyalat durant la seua primera reunió com a presidenta de la CITEC, l'òrgan de coordinació que marca l'estratègia global en matèria de digitalització de l'Administració valenciana que depén orgànicament de la Conselleria d'Administració Pública, ja que es troba dins de la Direcció General de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (DGTIC).

En 2020, l'anterior Consell va decidir escindir la CITEC i crear la Comissió Interdepartamental per a la Modernització de l'Administració Pública (CIMAP), adscrita llavors a la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. La CIMAP tenia com a finalitat promoure el desenvolupament de les estratègies de modernització i transformació digital de l'Administració de la Generalitat, incloent-hi els processos de simplificació i reducció de càrregues administratives i la implantació del nou model d'ocupació pública.

Segons ha explicat la consellera Ruth Merino, la reintegració en la CETIC de les competències sobre modernització de l'Administració Pública permetrà “concentrar esforços per a impulsar la transformació digital”. “A partir d'ara, els departaments treballaran tots coordinats perquè cada nou projecte transformador incloga la seua pròpia proposta de simplificació administrativa, independentment de l'àrea d'especialització”, ha detallat la titular de la Conselleria d'Hisenda.

En esta primera reunió de la CITEC també van participar la secretària autonòmica d'Administració Pública, Emilia Selva; els sotssecretaris de les diferents conselleries i el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte. Així mateix van participar com a convidats el director general de Simplificació Administrativa, Francisco Ortega; la Interventora General, Amparo Adam; el secretari autonòmic d'Hisenda i Finançament, Eusebio Monzó, i la directora general de Pressupostos, Amparo Haro.

Evolució de NEFIS i el pla GEN Digital 2025

L'objecte de la comissió CITEC és coordinar i impulsar el desenvolupament i l'execució de la política de la Generalitat en matèria de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), en l'àmbit de l'administració de la Generalitat i del seu sector públic dependent, així com en relació amb les administracions públiques, empreses, ciutadania i societat civil de la Comunitat Valenciana.

D'igual manera, la Comissió CITEC és el màxim òrgan col·legiat de caràcter consultiu de l'Administració de la Generalitat en matèria de protecció i seguretat de dades de caràcter personal i de sistemes d'informació.

Durant la reunió es van presentar els primers resultats de la implantació de NEFIS, el nou sistema per a la gestió econòmica i financera de la Generalitat i el seu sector públic, des de la seua entrada en funcionament. Este sistema s'ha utilitzat enguany per primera vegada per a l'elaboració i execució dels pressupostos de la Generalitat.

Igualment, es va dur a terme una revisió del Pla de Transformació Digital de l'Administració de la Generalitat (GEN Digital 2025), amb la finalitat que els nous equips establisquen nous objectius i prioritats en els seus diferents departaments.

Galeria d'imatges