Sanitat

El Consell autoritza la firma d’un conveni entre les fundacions d’investigació Incliva, IIS-La Fe, Isabial, Fisabio i la UV per a celebrar el VII concurs ‘De major vull ser com…’

05/12/2023
  • Es tracta d'un concurs de vídeos dirigit a estudiants d'ESO, Batxillerat i FP, l'organització i gestió del qual està dotada amb 22.000 euros
  • Es premiaran aquells treballs que identifiquen referents femenins en disciplines científiques, tecnològiques i innovadores

El Ple del Consell ha autoritzat la firma d’un conveni de col·laboració entre la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio), l’Institut d’Investigació de l’Hospital Clínic de València (Incliva), l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe (IIS-La Fe), l’Institut d’Investigació Sanitària i Biomèdica d’Alacant (Isabial) i la Universitat de València per a l’organització i la celebració de la VII edició del concurs de vídeos ‘De major vull ser com…’.

L’import global al qual es comprometen les entitats participants per a desenvolupar l’organització i gestió del concurs és de 22.000 euros, amb la distribució per a cada part de 4.400 euros.

El certamen està dirigit a estudiants d’Ensenyança Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat i Formació Professional de la Comunitat Valenciana.

La finalitat és promoure i premiar aquells vídeos, realitzats per les generacions de jóvens estudiants, que identifiquen referents femenins en disciplines científiques, tecnològiques i innovadores, i que reconeguen els impactes que les actituds discriminatòries han produït en el desenvolupament professional d’estes dones.

El conveni s’emmarca en l’objectiu de potenciar activitats conjuntes de divulgació, comunicació i promoció de la investigació, el desenvolupament i la innovació.

En este cas concret, la Conselleria de Sanitat impulsa esta acció per a promoure la vocació científica, amb especial èmfasi a visibilitzar el talent femení en este sector. De fet, esta iniciativa està vinculada a la commemoració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

El concurs consta de huit premis, en quatre modalitats diferents, a raó de dos categories cada una. Les modalitats corresponen al millor guió, la millor producció, el vídeo més innovador en la selecció del personatge i el millor vídeo reconegut pel públic.