Presidència

La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats durant el pont de desembre

05/12/2023
La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats durant el pont de desembre
  • El Museu de les Ciències, que ha rebut este dimarts el seu visitant 1 milió de 2023, celebra tallers d'experiments en directe tots els dies 
  • L'Oceanogràfic oferix un horari especial des de les deu del matí a les huit de la vesprada els dies 7, 8 i 9 de desembre

La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia els horaris i les activitats per a atendre la demanda prevista per a estos pròxims dies amb motiu del pont de desembre. El Museu de les Ciències estarà obert de 10.00 a 19.00 hores, mentre que l'Hemisfèric incorpora a la seua programació la sessió de les 20.00 hores els dies 6, 7, 8 i 9 de desembre. L'Oceanogràfic també amplia el seu horari durant el pont perquè els visitants gaudisquen més temps de l'aquari més gran d'Europa. Per a això, el centre marí reforça les experiències i les activitats.

Com a avanç de les bones expectatives d'afluència previstes, el secretari autonòmic de Relacions Institucionals i Transparència i president del Consell d'Administració de CACSA, Santiago Lumbreras, i la directora de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Ana Ortells, han donat hui la benvinguda al visitant 1 milió del Museu de les Ciències des de principi d'any, un grup d'estudiants de 3r de l'ESO del Col·legi Jesús i María de València, acompanyats per la professora Marta Villalón. El grup ha rebut diversos regals promocionals de la Ciutat de les Arts i les Ciències i una visita guiada a la nova exposició ‘La ciència de Pixar’ per al seu centre escolar. És la primera vegada en la història del Museu de les Ciències que s'aconseguix esta xifra en menys d'un any, per la qual cosa 2023 ja supera el 2019, el de major venda d'entrades fins ara. 

Propostes per al pont

Entre les novetats, destaca l'exposició ‘La ciència de Pixar’, un dels grans atractius del Museu de les Ciències per a este pont festiu. Amb més de 1.000 metres quadrats, l'exposició submergix el visitant en la ciència i la tecnologia que hi ha darrere de les pel·lícules de Pixar. Reunix desenes d'elements pensats perquè el públic experimente físicament i virtualment amb les tècniques que utilitza este estudi cinematogràfic en el seu dia a dia. 

A més, el Museu de les Ciències obri els tallers amb experiments en directe per a tots els públics amb sessions diàries de ‘Química en acció’, ‘La ciència invisible’, ‘Científic per un dia’, un taller per a edats compreses entre els 4 als 8 anys, i ‘Robots’. El preu per persona és de 3,5 euros, no és necessari adquirir l'entrada al Museu i se celebren en aules especials situades en la planta baixa del Museu. 

També en la primera planta del Museu el públic troba el Teatre de la Ciència que oferix sessions d'‘Alt voltatge’, un espectacular taller sobre l'electricitat i el teatre musical Ramona y Cajal. El secreto del Museu. L'‘Espai dels xiquets’ és una zona per a xiquets de 3 a 8 anys, en la qual juguen i experimenten sobre els sentits, l'aigua i els animals i fins i tot construïxen una casa inacabada. Està situat al costat d'un altre dels espais més curiosos del Museu, ‘El formiguer’, un dels més grans que es poden veure en un museu. Les exposicions sobre l'espai de la tercera planta ‘Mart. La conquesta d'un somni’ i ‘Gravetat zero’, juntament amb ‘Bosc de cromosomes’ entorn de l'ADN, i ‘Terra extraordinària’ completen l'oferta museística.  

Per la seua banda, la cartellera de l'Hemisfèric compta amb grans documentals dedicats a la naturalesa entre els quals destaquen Oceans i Amazon Adventure i sobre ciència, com Secrets of the Universe, en el qual l'espectador es pot endinsar en el Gran Colisionador d'Hadrons del CERN. Una altra de les propostes és Flying Monsters 3D que narra la història dels pterosaures, misterioses criatures que van solcar els cels quan els dinosaures caminaven sobre la Terra. Per a públic familiar, en fulldome 3D, L'escull encantat: Kaluoka’hina relata una divertida aventura plena d'humor.

Horari especial en l'Oceanogràfic

Els dies 7, 8 i 9 de desembre, l'aquari estarà obert des de les deu del matí fins a les huit de la vesprada. Els visitants podran gaudir d'una varietat d'experiències, entre les quals s'inclouen el 'Backstage tour', la visita a l'Àrea de Recuperació i Conservació d'Animals de la Mar (ARCA de la Mar), i l'apassionant activitat de 'La mar en les teues mans'. Els horaris per a estes activitats s'indicaran detalladament en el punt d'informació de l'edifici d'accessos i en la pàgina web oficial de l'Oceanogràfic.

A més, el nou concepte del delfinari oferirà als visitants l'oportunitat de gaudir de la presentació, alineada amb els objectius de l'aquari per a mostrar la bellesa d'estos animals i la seua aportació a la ciència.

Així mateix, es projectaran contínuament pel·lícules en 4D, incloent-hi títols com 20.000 llegües de viatge submarí, Sharks i L'odissea de la tortuga, des de les 12.30 fins a les 17.30 hores. Tot això amb la finalitat d'assegurar una òptima visita al públic que s'acoste estos dies a l'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

200 milions d'anys en un dia

Amb l'objectiu d'assegurar una experiència òptima per a tots els visitants, l'Oceanogràfic prepara una programació completa que abasta des de les meravelles submarines fins a la conservació d'espècies en perill d'extinció. Enguany, el focus de la campanya seguix centrat en les tortugues, i es destaca el paper crucial de l'aquari com a centre de conservació per a estes espècies terrestres, marines i d'aigua dolça.

Durant estos dies festius, els visitants tindran l'oportunitat única d'explorar de prop estes espècies úniques que han habitat el nostre planeta durant 200 milions d'anys.

‘Colors del món’ en Caixaforum 

En Caixaforum, el públic pot visitar la nova exposició 'Colors del món', una col·lecció de 55 instantànies de prestigiosos fotògrafs de National Geographic que plasmen en les seues imatges la gran paleta de colors que compon el nostre món. La mostra aprofundix en la importància de cada color i en les seues connotacions.

Una altra de les propostes és la mostra 'Mòmies d'Egipte. Redescobrint sis vides', que explora, a través d'una col·lecció d'objectes procedents del British Museum, la idea de momificació i analitza el testimoniatge de sis persones que van viure en l'antic Egipte. 

Galeria d'imatges