Justícia i Interior
Infraestructures judicials

Les instal·lacions del nou jutjat de Nules ja es troben en ple funcionament

06/12/2023
Les instal·lacions del nou jutjat de Nules ja es troben en ple funcionament
  • Les obres de la Conselleria de Justícia i Interior, amb una inversió de 308.550 euros, han posat fi a una situació de precarietat, en la qual part del personal estava treballant en barracons
  • S'ha adequat un local contigu a la seu judicial per a albergar el nou jutjat, creat ja a la fi de 2022, i s'han realitzat actuacions d'accessibilitat en l'edifici existent
  • En 2024 la Conselleria té previst invertir 96,32 milions en les 72 infraestructures judicials de la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa un increment del 31,23 % respecte a l'any anterior

Les instal·lacions del nou jutjat de Nules ja es troben en ple funcionament després de les obres de reforma de la Conselleria de Justícia i Interior, que han posat fi a una situació de precarietat, en la qual part del personal estava treballant en barracons.

L’actuació, amb una inversió que ascendix a 308.550 euros, ha consistit en l’adequació d’un local contigu a la seu judicial per a albergar el nou jutjat, creat ja a la fi de 2022. També s’han desenvolupat actuacions d’accessibilitat en l’edifici existent i una inversió amb fons de la Unió Europea per un import de 13.672,50 euros per a instal·lació d’energia fotovoltaica.

En 2024 la Conselleria de Justícia i Interior té previst invertir 96,32 milions en les 72 infraestructures judicials de la Comunitat Valenciana. Això suposa un increment del 31,23 % respecte a l’any anterior.

Estes inversions es destinaran a tres classes principals d’actuació: la rehabilitació integral dels immobles judicials existents, quan les necessitats es poden resoldre sense haver de fer un canvi d’emplaçament; la construcció de noves seus, i l’ampliació de les existents, quan això siga possible.

A més, la Conselleria de Justícia i Interior ha augmentat en 9 funcionaris més les plantilles dels jutjats de Nules, que tenen les destinacions següents: jutjat número 1 de Nules (un tramitador), jutjat número 2 (dos tramitadors), jutjat número 3 (un gestor, dos tramitadors i un auxili per a donar suport a la instrucció penal d’una macrocausa que està sent investigada en este òrgan, i s’ha reforçat amb millores informàtiques per a donar suport a la tramitació), finalment, en el jutjat número 4 s’han nomenat dos tramitadors de reforç de la plantilla.

Obres realitzades

La intervenció ha consistit en l’adaptació del local per al seu nou ús administratiu, que alberga un jutjat creat a la fi de 2022, ja que l’edifici existent no tenia espai disponible per a donar cabuda a este nou òrgan judicial.

S’ha dut a terme l’adequació d’un local situat en planta baixa, que confronta amb la seu judicial, amb una superfície construïda de 150 m2. Abans, este baix estava destinat al sector serveis.

L’habilitació del local ha consistit en la demolició de les instal·lacions existents i la posterior compartimentació per a generar els espais necessaris, com ara l’òrgan judicial, dotant-los de les instal·lacions necessàries per al funcionament correcte, i la connexió d’este local interiorment amb la seu judicial.

La connexió s’ha fet per mitjà d’un corredor central executat a través de la sala de vistes de la seu judicial i en el nou jutjat s’ha disposat de zona d’atenció al públic, secretaria administrativa, despatx de jutge, despatx de lletrat de l’Administració de Justícia (LAJ) i una sala de consultes professionals.

Al mateix temps s’ha millorat l’accessibilitat de l’edifici existent, adaptant els llocs d’atenció al públic per a albergar taulells accessibles.

També s’hi ha instal·lat senyalització vertical mitjançant cartelleria accessible en braille i alt relleu i senyalització horitzontal mitjançant bandes senyalitzadores visuals i tàctils. Finalment, també s’ha dotat d’accessibilitat els lavabos públics.

Galeria d'imatges