Sanitat

Marciano Gómez: “Estem treballant en un marc normatiu que equipare els règims jurídics dels treballadors de la sanitat pública”

05/12/2023
Marciano Gómez: “Estem treballant en un marc normatiu que equipare els règims jurídics dels treballadors de la sanitat pública”
  • L'objectiu és  garantir  els  drets laborals i la qualitat assistencial
  • El Departament de Salut de Torrevieja s'inclourà com a zona de difícil cobertura per a establir un sistema d'incentivació als professionals

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha assenyalat durant la seua visita a l’Hospital de Torrevieja que “estem treballant en un nou marc normatiu que permeta equiparar els règims jurídics de tot el personal del Sistema Sanitari Públic de la Comunitat Valenciana”.

Marciano Gómez ha fet estes declaracions durant la seua visita a l’Hospital de Torrevieja, on ha mantingut una reunió amb el gerent del Departament de Salut de Torrevieja, José Gabriel Cano, i la resta de l’equip directiu.

A més, el conseller s’ha reunit amb els representants de la Junta de Personal i amb el Comité d’Empresa per a abordar la situació dels professionals en este departament de salut, que va passar a gestió directa l’octubre de 2021. Una reunió, que el conseller ha qualificat de molt fructífera, ja que “és el punt d’inici per a continuar avançant i negociant no només en la millora de les condicions laborals del personal, sinó també en la millora de les condicions assistencials en este departament de salut”.

D’esta manera, el conseller ha expressat que la intenció de la Conselleria de Sanitat és que tots els treballadors de la sanitat valenciana compten amb els mateixos drets i condicions laborals, i per a fer-ho “es tramitarà una norma que ens permeta posar ordre i unificar criteris per a equiparar els règims jurídics en els diversos departaments de salut”, ha indicat.

Segons ha explicat el titular del departament sanitari, “som una comunitat autònoma en la qual el Sistema Sanitari està integrat per personal funcionari o estatutari, però, a més, hi ha personal laboral i, en el cas de Torrevieja, també hi ha personal a extingir”. Per això, “el nostre compromís és crear el marc normatiu específic que garantisca els mateixos avantatges i retribucions a tots els treballadors”, ha insistit.

La finalitat és que tots els professionals del Sistema Sanitari Públic es puguen beneficiar dels mateixos avantatges i condicions que oferix la Conselleria de Sanitat, no només econòmics, sinó també laborals.

Segons ha recordat el conseller, “en arribar a la Conselleria de Sanitat ens hem trobat amb uns acords, que es van realitzar durant la passada legislatura, sense disponibilitat pressupostària. De fet, hi ha un informe de l’Advocacia de la Generalitat que els declara nuls de ple dret”.

Per tant, “hem d’establir el marc normatiu adequat i una dotació pressupostària real que garantisca tant els drets laborals dels treballadors com la qualitat assistencial que mereixen els pacients. El nostre objectiu és que el que acordem es complisca, i que cada pas que fem siga ferm i no generar falses expectatives laborals i econòmiques als treballadors”, ha insistit.

Places de difícil cobertura

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat està treballant per a abordar aquelles zones de difícil cobertura, entre les quals es troba el Departament de Salut de Torrevieja.

Marciano Gómez ha indicat que “Torrevieja és una àrea que ha experimentat un creixement de població, sobretot en aquelles èpoques de més afluència turística, per la qual cosa estem elaborant un sistema d’incentivació que permeta ampliar la dotació de recursos humans”.

En este sentit, el Departament de Salut de Torrevieja s’inclourà entre aquells considerats com a departaments amb places de difícil cobertura, perquè els professionals que exercisquen la seua labor en esta àrea assistencial puguen optar al sistema d’incentius. L’objectiu és atraure un nombre més gran de professionals, així com fidelitzar el personal.

Segons ha explicat el conseller de Sanitat, “el nostre compromís és millorar les condicions laborals perquè els ciutadans del Departament de Salut de Torrevieja puguen començar com més prompte millor a beneficiar-se de les millors condicions assistencials”.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del conseller de Sanitat, Marciano Gómez