Justícia i Interior

Un total de 274 persones s'inscriuen a l'examen acreditatiu per a ser porter de discoteca

07/12/2023
  • Les proves es faran el dimecres 20 de desembre a Castelló, València i Alacant
València.

Un total de 274 persones s'han inscrit per a realitzar les proves avaluadores per a obtindre el carnet que acredita per a exercir com a personal del Servei Específic d'Admissió (SEA). Del total d'inscrits, 98 corresponen a la província d'Alacant; 51, a Castelló, i 125, a València.

Les proves es duran a terme de manera simultània el dimecres 20 de desembre en les tres províncies. Els aspirants realitzaran dos exercicis: un test psicotècnic i un examen sobre aspectes relacionats amb el servei d'admissió, temes jurídics relatius a horaris d'establiments públics, evacuació o aforaments permesos.   

Estes proves del Servei d'Admissió permeten garantir que es complix la legislació valenciana que establix que és obligatori que totes les discoteques, sales de ball, a més de pubs i karaokes que tinguen un aforament superior a les 200 persones han de comptar amb personal acreditat per a exercir el servei específic d'admissió. 

El nombre de persones que s'han inscrit enguany per a obtindre el títol acreditatiu del Servei Específic d'Admissió supera el de l'any anterior, ja que en 2022 en van ser 242.

Les proves per a acreditar els porters de discoteques i sales de festa es van iniciar en 2009. Des de llavors, la Generalitat ha acreditat prop de 2.538 professionals, dels quals ara mateix 851 tenen una acreditació vigent, a falta de conéixer l'última renovació efectuada el passat mes de novembre.