Sanitat

Sanitat destinarà vora 6 milions d'euros en els pròxims tres anys per a l'ampliació del Centre Sanitari Integrat d'Alaquàs

07/12/2023
Sanitat destinarà vora 6 milions d'euros en els pròxims tres anys per a l'ampliació del Centre Sanitari Integrat d'Alaquàs
  • Els pressupostos de 2024 preveuen una partida de més d'1,6 milions d'euros, que permetran posar en marxa les obres
  • Gómez: “La construcció d'un nou edifici ens permetrà ampliar el nombre de consultes i millorar l'atenció sanitària en este municipi”

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha visitat el Centre Sanitari Integrat d'Alaquàs i ha indicat que “es destinaran en els pròxims tres anys prop de 6 milions d'euros per a ampliar-lo, la qual cosa permetrà incrementar les consultes i millorar l'atenció sanitària en este municipi”.

En este sentit, els pressupostos de 2024 preveuen una partida pressupostària de més d'1,6 milions d'euros i en 2025 s'hi destinaran més de 3 milions d'euros, i per a l'any 2026 s'hi invertiran 1,6 milions d'euros.

D'esta manera, el conseller ha indicat que “ja s'han iniciat els tràmits perquè a principi d'any es publique la licitació del projecte, de manera que l'any que ve puguen començar les obres de construcció d'un nou edifici que permeta ampliar l'espai actual”.

El projecte inicial ha requerit unes modificacions per a adaptar-lo a les necessitats reals assistencials, per la qual cosa la Conselleria de Sanitat incrementarà el pressupost en 1,5 milions d'euros més respecte al valor inicial, que ascendia a 4,5 milions d'euros.

Segons ha explicat Marciano Gómez, “estes obres permetran ampliar el nombre de consultes mèdiques, d'infermeria i d'atenció continuada. A més, es crearan nous espais per a albergar les diferents especialitats, la qual cosa suposarà una millora en l'atenció sanitària que rep la població d'Alaquàs assignada a este centre sanitari”.

Augment de consultes

El CSI d'Alaquàs compta actualment amb una superfície de 2.500 metres quadrats, als quals se sumaran 1.000 metres quadrats més de nova construcció, per la qual cosa una vegada finalitze l'ampliació serà un centre sanitari amb una superfície total de 3.500 metres quadrats.

De fet, el projecte suposa la construcció d'un edifici annex en la mateixa parcel·la on es troba l'actual i disposarà dels mateixos paràmetres urbanístics, així com altures per a integrar-lo.

Tot això permetrà incrementar el nombre de consultes mèdiques, que passaran de 10 a 17, així com les d'infermeria, que passaran de les 5 actuals a 8 consultes, i la de comare, que s'amplia en una nova consulta més.

El centre compta amb una cartera àmplia de serveis assistencials, com són Ginecologia, Digestiu, Infermeria, Comare, Medicina Familiar, Medicina Física i Rehabilitació, Oftalmologia, Odontoestomatologia, Odontopediatra, Pediatria i Radiodiagnòstic.

Amb les obres d'ampliació, s'augmentaran també les consultes destinades al Punt d'Atenció Continuada, l'Àrea de Rehabilitació i la Unitat Sexual i Reproductiva. A més, es crearan espais nous per a albergar Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Dermatologia Oftalmologia i Digestiu.

Galeria d'imatges