Justícia i Interior
Infraestructures judicials

Elisa Núñez: “Si al desembre el Ministeri no publica el Reial decret de creació d'òrgans judicials, es perdran els fons pressupostats per a posar en marxa els nous jutjats que hem sol·licitat”

11/12/2023
Elisa Núñez: “Si al desembre el Ministeri no publica el Reial decret de creació d'òrgans judicials, es perdran els fons pressupostats per a posar ...
  • La consellera ha expressat “la preocupació que té”, perquè els anys anteriors este reial decret es publicava al novembre
  • Ha visitat les instal·lacions per a les oficines judicials de suport als jutjats de pau de Nàquera i Turís, que formen part de les cinc que entraran en funcionament a partir del 15 de gener en localitats que han superat els 7.000 habitants en 2023

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha manifestat que “si en el temps que queda de desembre el Ministeri de Justícia no publica el reial decret de creació d'òrgans judicials, es perdran les partides pressupostàries consignades per a la construcció de les infraestructures necessàries i la despesa en mobiliari i equips informàtics per a posar en marxa els nous jutjats que hem sol·licitat”.

Elisa Núñez ha expressat “la preocupació que té”, perquè els anys anteriors este reial decret es publicava al novembre. “En data de hui, 11 de desembre 2023, encara no s'ha publicat el reial decret corresponent a 2023 de creació de nous jutjats”.

“A més, la creació de nous jutjats permetrà avançar en una solució laboral de molts treballadors de l'Administració de justícia, ja que facilitaria la consolidació de llocs de treball”, ha explicat la consellera de Justícia.

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha realitzat estes declaracions en la visita a les oficines judicials de suport als jutjats de pau de Nàquera i de Turís, que començaran a funcionar a partir del 15 de gener. En cada una d'estes visites ha estat acompanyada per la directora general de Justícia, Cristina Gil, i pels alcaldes de cada localitat: a Nàquera, per l'alcalde Iván Expósito, i a Turís, per l'alcalde Ismael José Corell.

Elisa Núñez ha anunciat que “el 15 de gener de 2024 està prevista l'entrada en funcionament de cinc oficines judicials de suport directe a jutjats de pau determinats a la Comunitat Valenciana que l'any 2023 han superat els 7.000 habitants”, entre estos, els jutjats de Nàquera i Turís.

En este sentit, la titular de Justícia i Interior ha manifestat que “és un gran avanç i un compromís amb la ciutadania, ja que pot facilitar l'accés de la justícia als ciutadans”.

Elisa Núñez ha destacat que “és molt important que zones com Nàquera i Turís tinguen un jutjat de pau en condicions per a facilitar la vida als habitants, i perquè estiguen protegits en els àmbits jurídic i econòmic, en el seu estil de vida i en les seues tradicions”.

Noves oficines judicials a Nàquera i Turís

A partir del 15 de gener, en els jutjats de pau de Nàquera i Turís prestaran servei funcionaris dels cossos de l'Administració de justícia, mentre que les instal·lacions i els mitjans instrumentals del jutjat de pau estaran a càrrec de l'ajuntament respectiu.

La Conselleria de Justícia assumirà el cost dels sistemes informàtics i del personal. El cost de personal que assumix la Conselleria de Justícia ascendix a la quantitat de 73.127,43 euros anuals per a cada un d'estos jutjats de pau.

Esta xifra preveu el salari per al funcionari del cos de gestió amb funcions de secretari de jutjat de pau i per al del cos d'auxili judicial.

Galeria d'imatges