Sanitat

Sanitat elimina per a 2024 l'indicador relatiu a les altes mèdiques entre els criteris d'avaluació de l'acompliment de l'activitat de professionals sanitaris

12/12/2023
  • El director general d'Informació Sanitària, Qualitat i Avaluació, Juan Beltrán, ha explicat que “la intenció d'eliminar este indicador va ser precisament garantir la millor atenció als pacients”
  • Es pretén així evitar altes hospitalàries precipitades i els reingressos que pogueren ocasionar

La Conselleria de Sanitat ha eliminat per a 2024 l'indicador relatiu a les altes mèdiques entre els criteris d'avaluació de l'acompliment de l'activitat de professionals sanitaris, inclosos en l'Acord de Gestió 2024.

En concret, l'indicador eliminat respecte a l'Acord de Gestió aprovat pel Botànic per a 2023 és el que computava 'el percentatge d'altes d'hospitalització donades entre les 8.00 i les 11.59', indicador pactat el desembre de 2022.

Els nous indicadors per a 2024 es van fer públics en el Fòrum de Participació Ciutadana, que es va convocar a través de la pàgina web de la Conselleria de Sanitat a la fi del mes d'octubre.

El director general d'Informació Sanitària, Qualitat i Avaluació, Juan Beltrán, ha explicat que “la intenció d'eliminar este indicador va ser precisament garantir la millor atenció als pacients i que el complement retributiu de productivitat que perceben els professionals, des de fa anys, incentive realment els qui millor treballen en benefici d'una millor i més àgil atenció sanitària als ciutadans”.

En este sentit, ha indicat que “es pretén així evitar altes hospitalàries precipitades i els reingressos que pogueren ocasionar”.

D'altra banda, Beltrán ha assenyalat que “la Conselleria de Sanitat ha incrementat el pressupost destinat a finançar este programa d'Acords de Gestió per a incentivació dels professionals, que passarà de 20 milions d'euros en 2023 a 30 milions en 2024”.

Indicadors

Els  indicadors que s'avaluaran en 2024 s'emmarquen dins de les línies estratègiques següents: satisfacció dels pacients, accessibilitat diagnòstica i terapèutica, bones pràctiques per a l'atenció al pacient, proporcionar una atenció segura i apropiada, la integració dels dispositius assistencials, l'impuls de la seguretat clínica, innovar l'atenció a la cronicitat, potenciar la investigació, promoure l'ús de dades per a millorar els resultats en salut, adequar la prescripció farmacèutica i optimitzar recursos, entre altres.

Talls de veu relacionats

Declaraciones del director general de Información Sanitaria, Calidad y Evaluación, Juan Beltrán,