Agricultura, Ramaderia i Pesca
Ramaderia

Morella acull el Primer Congrés Nacional de Ramaderia Extensiva que organitzen la Conselleria d’Agricultura, l’Ajuntament i la Diputació

13/12/2023
Morella acull el Primer Congrés Nacional de Ramaderia Extensiva que organitzen la Conselleria d’Agricultura, l’Ajuntament i la Diputació
  • Els temes de reflexió versaran sobre la sanitat dels animals, la digitalització de les explotacions i les novetats normatives de la PAC
  • El conseller d'Agricultura, José Luis Aguirre, clausura este esdeveniment el dissabte 16 de desembre

La localitat de Morella acull el Primer Congrés Nacional de Ramaderia Extensiva en el Medi Rural en Alta Muntanya, que organitzen la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca; l’Ajuntament, i la Diputació de Castelló entre el 14 i el 16 de desembre.

Les sessions tindran lloc en les dependències de l’ajuntament del municipi i seran a càrrec d’experts en diversos àmbits d’esta classe de producció ramadera i de l’equip directiu de la Conselleria i del Govern aragonés.

El dijous 14 s’obrirà el congrés tractant la relació entre la ramaderia extensiva i el medi rural, a la qual cosa seguirà un repàs a la situació actual de la tuberculosi i la paratuberculosi bovina, així com altres patologies emergents, com ara la malaltia hemorràgica.

Durant la jornada següent s’abordarà el pas de l’agricultura i la ramaderia ecològica en el medi rural, i també la digitalització de les explotacions agrícoles i ramaderes.

Per al dissabte 16 de desembre s’ha programat una activitat pràctica al matí que requerix inscripció prèvia i dos sessions sobre sanitat preventiva en oví i boví, amb el focus posat en els programes de vacunació i desparasitació, així com el maneig de l’alimentació i la reproducció.

A la vesprada, el director general de la PAC, Joaquín Gómez, informarà sobre les novetats de la política agrària comuna europea referida als ecorègims.

A manera de tancament se celebrarà una taula redona sobre ramaderia extensiva en la qual participaran, per part de la Generalitat, el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, que clausurarà l’esdeveniment; el director general de Producció Agrícola i Ramadera, Simón Martínez; el director general de Política Agrària Comuna (PAC), Joaquín Gómez, i per part d’Aragó, el director general de Qualitat i Seguretat Alimentària, Fernando Laguna, i el director general Producció Agrària, Carlos Calvo.

Galeria d'imatges