Justícia i Interior

La Conselleria de Justícia defén la gestió de la biomassa com a factor determinant en la prevenció de grans incendis

13/12/2023
La Conselleria de Justícia defén la gestió de la biomassa com a factor determinant en la prevenció de grans incendis
  • El director general de Prevenció d'Incendis, Francisco Aparisi, participa en una jornada amb motiu del Dia Internacional de les Muntanyes

La Conselleria de Justícia i Interior, a través de la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals, ha participat este dimecres en la jornada ‘El gran motor verd de la Comunitat Valenciana’, que ha organitzat l’Associació de Municipis Forestals Valencians (AMUFOR) amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana.

La jornada s’ha organitzat amb el propòsit de donar a conéixer la importància del sector forestal en l’economia de la Comunitat Valenciana i la seua aportació a la sostenibilitat. En este sentit, el director general de Prevenció d’Incendis Forestals, Francisco Aparisi, ha destacat la necessitat d’abordar l’amenaça dels “megaincendis”, que són aquells incendis que estan fora de la capacitat d’extinció.

Una de les solucions aportades en la seua intervenció se centra en la gestió forestal com a clau per a previndre els grans incendis forestals, en la importància de reduir la biomassa acumulada en els boscos. Aparisi també ha posat sobre la taula els avantatges que presenta convertir este material en biocombustible per a cobrir les necessitats energètiques locals.

En eixe sentit, el responsable de Prevenció d’Incendis Forestals de la Generalitat ha defés estes pràctiques com a forma de promoure la sostenibilitat i l’autonomia energètica, mentre es genera ocupació en les zones rurals, creant una xarxa integrada de neteja forestal i producció de biocombustible.

Aparisi ha posat com a exemple que accions tan senzilles com canviar les calderes de gasoil a estelles o pèl·lets aconseguixen transformar la gestió forestal en un component essencial de l’economia local.

Galeria d'imatges