Agricultura, Ramaderia i Pesca
Producció agrària

Agricultura qualifica de fita històrica l'enviament del primer contenidor de caqui valencià a la Xina

14/12/2023
Agricultura qualifica de fita històrica l'enviament del primer contenidor de caqui valencià a la Xina
  • El director general de Producció Agrícola i Ramadera assistix als preparatius de l'enviament

​​​​​​​

El director general de Producció Agrícola i Ramadera, Simón Martínez, ha qualificat de “fita històrica” l’enviament del primer contenidor de caquis produïts a la Comunitat Valenciana amb destinació a la Xina. El carregament arribarà durant els pròxims dies, després de l’aprovació del protocol d’exportació d’esta fruita al gegant asiàtic.

Martínez, que ha estat present durant els preparatius de l’enviament, ha manifestat que l’obertura del mercat xinés a este producte genera “unes expectatives molt interessants per a l’agricultura valenciana”.

“Encara que el caqui és originari de la Xina i es produïx al país asiàtic, la demanda d’un producte de màxima qualitat i en les condicions en les quals es produïx a la Comunitat Valenciana resulta molt atractiva per als consumidors xinesos”, ha puntualitzat Martínez.

En concret, l’enviament consistix en dos contenidors i un total de 20 tones de Kaki Persimon Bouquet Roig Brillant, que viatjaran en condicions de tractament de fred a zero graus, la qual cosa garantix l’arribada del producte en les millors condicions.

Galeria d'imatges