Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport

El Consell ratifica la declaració d'emergència de les obres de rehabilitació en el claustre renaixentista del Centre del Carme de Cultura Contemporània

14/12/2023
  • L'actuació, que va finalitzar el setembre de 2023, ha suposat una inversió de més de 513.000 euros

El Ple del Consell ha ratificat la declaració d'emergència de les obres de rehabilitació dels costats nord i oest del claustre renaixentista del Centre del Carme de Cultura Contemporània de València.

Esta actuació ha suposat una inversió de 513.728,73 euros, inclosa en el Projecte de conservació i restauració d'immobles BIC, finançat amb els fons Next Generation de la Unió Europea l'objectiu de la qual és la reivindicació del patrimoni cultural com a eina de dinamització del territori.

Esta declaració d'emergència va ser proposada per la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat l'octubre de 2022, a causa de l'estat en el qual es trobaven les galeries nord i oest del claustre, que presentaven perill d'enfonsament, solsida i fins i tot col·lapse estructural en zones puntals, per la qual cosa es va encarregar a TRAGSA la realització d'esta actuació.

Esta declaració d'emergència havia de rebre la conformitat del Consell en el termini d'un mes des de la seua aprovació per part de la Conselleria d'Educació Cultura i Esport el novembre de 2022, procediment que no es va dur a terme.

En este sentit, després de la finalització de les obres el setembre de 2023, es procedix a esta presa de raó per part del Ple del Consell. 

Cal recordar que l'exconvent del Carme de València (actual Centre del Carme de Cultura Contemporània) està declarat des de 1983 com a monument historicoartístic nacional. Així mateix, està inclòs en l'Inventari general de patrimoni cultural valencià amb protecció integral, i figura dins del Pla especial de protecció i Catàleg de proteccions de la ciutat de València.