Sanitat

L'Hospital de Torrevieja realitza la primera cirurgia de la província a través d'un nou microscopi òptic amb visió augmentada i realitat 3D

14/12/2023
L'Hospital de Torrevieja realitza la primera cirurgia de la província a través d'un nou microscopi òptic amb visió augmentada i realitat 3D
  • La intervenció quirúrgica s'ha realitzat a un pacient d'hèrnia discal de columna cervical, en la qual l'equip de traumatòlegs ha utilitzat un sistema microscòpic d'alta resolució assistit per un braç robòtic
  • La incorporació de plataformes digitals de visualització intraoperatòria marca un nou estàndard per a procediments medicoquirúrgics futurs

El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital Universitari de Torrevieja ha realitzat la primera intervenció quirúrgica a la província d'Alacant a través d'un sistema de microscopi robotitzat, amb visió augmentada i realitat en 3D.

Es tracta d'una cirurgia pionera en què l'equip de traumatòlegs ha utilitzat un microscopi d'alta resolució assistit per un braç robòtic, denominat Aeos Spine. L'equip d'especialistes ha dut a terme amb èxit una cirurgia a un pacient d'hèrnia discal de columna cervical, que ja ha sigut donat d'alta.

El doctor Alfredo Martínez, del Servei de Traumatologia de l'Hospital, ha explicat que la intervenció s'ha realitzat “amb precisió mil·limètrica mitjançant l'aplicació de tècniques avançades de visualització en 3D en temps real”.

Per part seua, el doctor Manuel Segura, també del Servei de Traumatologia, ha afirmat que esta nova tècnica “permet realitzar procediments més segurs, menys invasius i amb temps de recuperació més ràpids, i això oferix millors resultats als pacients”.

La incorporació de plataformes digitals de visualització intraoperatòria marca un nou estàndard per a procediments medicoquirúrgics futurs. En este sentit, l'Hospital Universitari de Torrevieja es convertix en el primer hospital de la província d'Alacant que compta amb esta tecnologia robòtica innovadora.

Este nou procediment es duu a terme gràcies al treball multidisciplinari de l'equip de professionals del centre hospitalari, integrat per traumatòlegs, rehabilitadors, radiòlegs, neurofisiòlegs, anestesistes, infermers, tècnics auxiliars i enginyers, entre d'altres, que treballen de manera coordinada en pro del benefici del pacient i les seues famílies.

Galeria d'imatges