Agricultura, Ramaderia i Pesca
Producció agrària

El conseller d'Agricultura visita Camporrobles per a donar suport al sector agrari

14/12/2023
El conseller d'Agricultura visita Camporrobles per a donar suport al sector agrari
  • Aguirre s'ha reunit amb els sectors ramaders extensius i intensius i l'agricultura de secà, que li han explicat les dificultats que els plantegen qüestions com la burocràcia o els preus a la seua producció

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha visitat el municipi valencià de Camporrobles, “una localitat que viu per i per al sector primari, i una de les zones més desfavorides de la Comunitat Valenciana”.

El conseller, acompanyat dels directors generals de Producció Agrícola i Ramadera, Política Agrària Comuna (PAC), Indústria i Cadena Agroalimentària i Desenvolupament Rural, ha mantingut una xarrada a l’ajuntament, a la qual han assistit tots els sectors ramaders extensius i intensius i els de l’agricultura de secà (cereal, farratges, vinya, fruita seca, olivar, tòfona, etc.).

“Necessitem dignificar estos sectors davant de la falta de relleu generacional”, ha assenyalat Aguirre en acabar la trobada, en la qual els assistents li han plantejat totes les dificultats que se’ls plantegen davant de qüestions com la burocràcia, els preus que perceben pels seus productes o la competència deslleial que plantegen les importacions.

“Cal recordar que se senten indefensos davant de qüestions com l’eliminació de productes fitosanitaris”, ha subratllat el conseller, després d’assegurar que des de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca s’escoltarà tot el sector, per a buscar les solucions necessàries als seus problemes. En este sentit, ha traslladat el seu total suport en la defensa de polítiques agrícoles que beneficien la Comunitat Valenciana, “a Europa, a Madrid i on faça falta”.

Finalment, i en relació als danys agrícoles provocats per la fauna salvatge, el conseller ha recordat la línia d’ajudes prevista en els pressupostos del seu departament per a 2024 per a este fi.

Galeria d'imatges