Hisenda, Economia i Administració Pública

L'Institut Valencià d'Estadística impulsa una nova edició més atractiva i interactiva de les fitxes municipals de la Comunitat Valenciana

16/12/2023
L'Institut Valencià d'Estadística impulsa una nova edició més atractiva i interactiva de les fitxes municipals de la Comunitat Valenciana
  • La presentació es fa a través de Tableau, un programari d'intel·ligència per a l'anàlisi i la visualització de dades

L’Institut Valencià d’Estadística (IVE), dependent orgànicament de la Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública, ha llançat l’última edició de fitxes municipals, una valuosa font d’informació sobre els municipis de la Comunitat Valenciana.

Cada fitxa proporciona dades detallades en una presentació atractiva que inclou infografies, com ara mapes localitzadors, taules, gràfics i diagrames. A més, la informació s’organitza en cinc seccions: territori, població, societat, economia i hisenda.

En esta edició, es presenten un total de 542 fitxes municipals, 3 fitxes provincials i una de la Comunitat Valenciana, totes en versió bilingüe, valencià i castellà.

Estes fitxes s’han elaborat a partir d’una acurada selecció de variables i indicadors estadístics representatius disponibles en el Banc de dades territorial de la Comunitat Valenciana, i es poden visualitzar a través del portal web estadístic de la Generalitat: pegv.gva.es.

Així mateix, cal destacar que en 2023 s’ha dut a terme una millora substancial d’este producte de difusió. D’esta manera, s’han actualitzat els estils de presentació de la informació, amb la finalitat d’aconseguir un producte divulgatiu més atractiu i completament interactiu. De fet, la presentació ara es realitza a través de Tableau, un programari d’intel·ligència per a l’anàlisi i la visualització de dades.

Esta iniciativa no busca només proporcionar dades precises i actualitzades, sinó també fer que la informació siga més accessible i comprensible per al públic en general. La millora quant a la selecció d’indicadors i en la plataforma de presentació reflectix el compromís de l’IVE amb la innovació i la millora contínua en l’entrega d’informació estadística d’alta qualitat.

Labor de l’IVE

L’IVE és l’organisme autònom de la Generalitat per a la gestió de l’activitat estadística que és del seu interés. Desenvolupa la seua activitat com a òrgan central d’estadística sota les directrius del Pla valencià d’estadística, com a instrument d’ordenació i planificació de l’activitat estadística pública valenciana.

Galeria d'imatges