Presidència

La Ciutat de les Arts i les Ciències tria la felicitació nadalenca entre més de 1.500 dibuixos

15/12/2023
La Ciutat de les Arts i les Ciències tria la felicitació nadalenca entre més de 1.500 dibuixos

L'acolorida postal, que destaca per l'originalitat que té i que s'inspira en el trencadís, és obra de Nuria L. S., alumna de 4t de Primària del CEIP Miguel Hernández de Torrent (València)

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha triat la felicitació nadalenca entre els més de 1.500 dibuixos que s'han presentat al concurs 'Nadal en la Ciutat de les Arts i les Ciències', organitzat pel complex. El dibuix guanyador és obra de Nuria L. S., alumna de 4t de Primària del CEIP Miguel Hernández de Torrent (València), en el qual trauen el cap de manera divertida els tres Reis d'Orient i que destaca per la inspiració que ha tingut en el trencadís característic de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

El lliurament dels premis, que inclouen entrades per a visitar la Ciutat de les Arts i les Ciències, es realitzarà el pròxim 22 de desembre al passeig d'Arcbotants, on està instal·lat el mercat ambulant de Nadal. 

Dels treballs presentats, s'han seleccionat tres dibuixos finalistes per cada dos cursos de Primària. De 1r i 2n de Primària, les postals d'Adrien B. A., del Col·legi Argos (València); Olivia O., del CEIP Los Dolses d'Orihuela (Alacant), i Martina M. S., estudiant del Col·legi Sant Pau (València).  

En 3r i 4t de Primària, els dibuixos realitzats per Irene G. V., del Col·legi Argos (València); Lidia Z. E., del Col·legi International English School de Castelló, i la guanyadora del concurs, Nuria L. S., del CEIP Miguel Hernández de Torrent (València). 

En 5é i 6é de Primària, Alma G. A. i Mireia B. P., alumnes del Col·legi Camarena Valterna de Paterna (València), i Marc F. M., del Col·legi CEU Sant Pau (València), han resultat finalistes. 

Programació de Nadal

A partir de les 18.30 hores cada dia s'encén l'arbre instal·lat al costat del Museu de les Ciències, així com els llums i estreles que adornen l'Umbracle, el Museu de les Ciències i l'Hemisfèric. L'arbre, un avet natural d'11 metres d'alçària, serà replantat després de les festes nadalenques. 

El passeig d'Arcbotants acull el tradicional mercat ambulant nadalenc amb més de 50 parades d'artesania típica amb activitats i tallers infantils, junt amb una àmplia oferta gastronòmica. Este cap de setmana està prevista la realització del taller de pintures nadalenques i la demostració en directe de com s'elaboren pastes nadalenques de la República Txeca; també s'ha programat la Cercavila dels Elfos de Nadal, de 12.00 a 14.00 hores i 17.00 a 20.00 hores; contacontes, de 12.45 a 13.30 hores, i titelles, de 18.30 a 19.15 hores. Per a obtindre més informació, es pot consultar la pàgina web de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Galeria d'imatges