Sanitat

Arranca la VII edició del concurs 'De major vull ser com…', que visibilitza referents femenins en disciplines científiques, tecnològiques i innovadores

17/12/2023
Arranca la VII edició del concurs 'De major vull ser com…', que visibilitza referents femenins en disciplines científiques, tecnològiques i ...
  • El concurs de vídeos, dirigit a estudiants de l'ESO, Batxillerat i FP, repartix 16.000 euros per a material científic i tecnològic
  • L'organització del certamen creix gràcies al conveni entre les fundacions d'investigació Incliva, IIS-La Fe, Isabial, Fisabio i la Universitat de València

Arranca la VII edició del concurs de vídeos ‘De major vull ser com…’. Esta nova edició compta amb un nombre més elevat d’organitzadors. A la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) i la Universitat de València s’unixen l’Institut d’Investigació Sanitària de l’Hospital Clínic de València (Incliva), l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe (IIS-La Fe) i l’Institut d’Investigació Sanitària i Biomèdica d’Alacant (Isabial).

El certamen, dirigit a estudiants d’Ensenyança Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat i Formació Professional de la Comunitat Valenciana, permet investigar i identificar referents de dones o col·lectius de dones en disciplines científiques, tecnològiques i innovadores.

La finalitat és promoure i premiar aquells vídeos realitzats per les generacions de jóvens estudiants, que identifiquen referents femenins i reconeguen una realitat que invisibilitza i impedix el desenvolupament professional de les dones científiques.

El termini per a la presentació de les propostes participants en el concurs de vídeos ha començat amb la publicació de les bases en el blog del certamen (https://blogs.fisabio.san.gva.es/demajorvullsercom/) i s’estendrà fins al 31 de gener de 2024. La participació en el concurs es desenvoluparà mitjançant la plataforma EasyPromos i s’hi accedirà amb l’enllaç següent: https://pr.easypromosapp.com/register/967823.

El concurs de vídeos ‘De major vull ser com...’ té una dotació econòmica de 16.000 euros en premis que es repartiran en quatre modalitats, que corresponen al millor guió, la millor producció, el vídeo més innovador en la selecció del personatge i el millor vídeo reconegut pel públic. En cada una de les quatre modalitats s’establixen dos categories, la primera engloba ESO i Cicle Bàsic d’FP, i la segona, Batxillerat i Cicle Mitjà i Superior d’FP.

Premis per categories

En cada una de les categories s’entregarà un premi de 2.000 euros. D’este import, es destinaran 1.000 euros a la compra de material científic i tecnològic per part del centre educatiu al qual pertanguen els i les alumnes del vídeo premiat. Els 1.000 euros restants seran per als i les jóvens que han participat en l’elaboració dels vídeos guanyadors i que també es destinaran a la compra de material tecnològic o educatiu.

Un jurat serà l’encarregat de deliberar sobre els treballs presentats i seleccionar els vídeos guanyadors i les mencions especials. El jurat estarà format per persones especialistes, vinculades al món de la igualtat, la ciència, l’educació i la investigació, així com de l’àmbit de la creació i la cultura, especialment en el món de la comunicació audiovisual.

La gala d’entrega de premis se celebrarà entre els mesos de febrer i març perquè servisca d’unió entre la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, que es commemora l’11 de febrer, i el Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març.

En les sis edicions del concurs s’han presentat més de 320 vídeos i hi han participat més de 1.100 estudiants. Fins ara 185 centres educatius han format part d’esta iniciativa, encara que s’espera que enguany la xifra augmente.

Galeria d'imatges