Sanitat
Ple de la Comissió del Sistema Nacional de Salut

Marciano Gómez manifesta la seua satisfacció en aconseguir que el Ministeri convoque un consell interterritorial sobre atenció primària davant de la pressió de les comunitats autònomes

18/12/2023
Marciano Gómez manifesta la seua satisfacció en aconseguir que el Ministeri convoque un consell interterritorial sobre atenció primària davant de ...
  • El conseller de Sanitat ha reiterat en múltiples ocasions, junt amb altres consellers autonòmics, la necessitat urgent d'eixa convocatòria per a abordar la falta de personal en Atenció Primària com a únic punt de l'ordre del dia
  • Ha manifestat la seua satisfacció per haver aconseguit que la nova ministra de Sanitat atenga les reivindicacions de les autonomies “per a atendre la crisi del Sistema Nacional de Salut davant de l'apressant falta de personal en Atenció Primària que afecta tot Espanya”

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha agraït al Ministeri de Sanitat que haja accedit, “per fi”, a convocar un consell interterritorial del Sistema Nacional de Salut monogràfic sobre atenció primària, davant de la insistència de les comunitats autònomes, que han reiterat de manera continuada la reivindicació d’esta convocatòria.

Gómez ha manifestat la seua satisfacció davant l’assoliment dels consellers autonòmics de diferent signe polític, ja que, “gràcies a la nostra insistència, la ministra ha accedit a convocar eixa reunió per a abordar la situació de l’Atenció Primària com a únic punt de l’ordre del dia”.

El conseller ha fet estes declaracions després d’assistir, a través de videoconferència, al ple de la Comissió de Recursos Humans del Sistema Nacional de Salut, presidida per la ministra de Sanitat, Mónica García.

Marciano Gómez ha subratllat “la urgència que la nova ministra atenga la crisi del Sistema Nacional de Salut davant de l’apressant falta de personal en Atenció Primària, ja que este és el principal problema que afecta en estos moments professionals i pacients de tot Espanya”.

El conseller ha afirmat que es tracta d’“una situació crítica a escala estatal, ja que la falta de personal es manifesta en idèntiques circumstàncies en tots els serveis de salut autonòmics”.

En este sentit, ha recordat l’adhesió de la Conselleria de Sanitat al Manifest de consellers de Sanitat per a la presa de mesures urgents en matèria d’atenció primària, que va ser remés al Ministeri per les conselleries de Sanitat de Galícia i el País Basc el juliol de 2022. Des d’aquell moment, segons ha afirmat el conseller, “s’ha agreujat més encara la situació de dèficit d’especialistes de medicina familiar i comunitària que hi ha en totes les comunitats autònomes, i són encara més necessàries les mesures reivindicades”.

Com que es tracta d’una situació crítica d’àmbit estatal, la Conselleria de Sanitat se suma a este manifest, que preveu un “conjunt coherent” de mesures urgents de competència estatal en matèria de formació sanitària especialitzada. Entre altres, garantir que el sistema d’elecció de places MIR no deixe places desertes, com ja ha ocorregut; la creació de l’especialitat de Medicina d’Urgències i Emergències a Espanya, o l’ampliació d’unes 1.000 places anuals de formació mèdica especialitzada en Medicina Familiar i Comunitària.

Galeria d'imatges